PNL-PSD, blocaj la negocieri. Chirieac: Soluția pentru România
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut, marți seară, primele comentarii după ce negocierile dintre PNL și PSD au eșuat.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu, Nicolae Ciucă, premierul desemnat, și președintele PNL, Florin Cîțu, s-au întâlnit, marți seară, din nou, pentru a discuta soarta Guvernului Ciucă. A doua întâlnire dintre PNL și PSD s-a încheiat după aproximativ o oră fără niciun rezultat. Liderii celor două partide nu au reușit să se înțeleagă.

Marți seară, analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat de către Mihai Gâdea la Antena 3: „Ce urmează după acest blocaj? Nu se întâmplă nimic notabil în aceste discuții. Spre ce ne îndreptăm?” „Așa cum arată lucrurile, ne îndreptăm către o depunere a mandatului de către domnul Nicolae Ciucă. Ieri era ideea că domnia sa nu se va supune ridicolului, așa cum s-a întâmplat cu domnul Dacian Cioloș, și va depune mandatul. Dacă nu ai negociat, și în mod evident nu e o majoritate parlamentară, în Parlament nu se va întâmpla, dintr-o dată, o minune să treacă Guvernul.”

„Mai departe, am înțeles că PSD ar dori să intre chiar cu portofolii la guvernare, ceea ce ar fi o garanție minimă că țara are oarecare pârghii de control până primăvara viitoare, când soluția propusă - alegerile anticipate - reprezintă, în opinia mea, soluția corectă!”, a spus analistul politic.

„Nu se înțelege nimeni cu nimeni. Și dacă PNL se va împăca cu USR, e clar că, în câteva luni, își vor da, din nou, în cap. Deci, soluția pentru România e reprezentantă de alegerile anticipate”, a reiterat Bogdan Chirieac.  

 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă, „armistițiu politic”

 

Amintim că premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis, marți, o scrisoare liderilor partidelor parlamentare în care le propune un „armistițiu politic” pentru următoarele luni.  

„Vă propun un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor. Un astfel de armistițiu nu ar însemna abandonarea valorilor și intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori și interese mai înalte, care privesc toți cetățenii și întreaga țară. Cred că un armistițiu este soluția pentru ieșirea României din această criză”, a scris premierul desemnat în scrisoarea trimisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel