PNL: Primim semnale că nu mai sunt bani de pensii și salarii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Senatorul liberal Florin Cîţu a declarat vineri că programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât se aştepta, iar Liviu Dragnea şi-a încălcat promisunea din timpul campaniei de a nu introduce taxe noi.

 'Programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât mă aşteptam eu. Au confiscat banii companiilor nerambursând TVA, au tăiat investiţiile la un minim istoric pentru a menţine bugetul pe surplus, iar fondurile europene au fost zero pentru că nu au fost în stare nici până acum să aibă autorizate autorităţile de management. Liviu Dragnea ne-a spus în campania electorală că nu va introduce niciodată taxe noi, în varianta a doua a programului de guvernare a fost introdusă o taxă de solidaritate, o taxă pentru companii pe cifra de afaceri, taxe pentru ceea ce ei consideră bunuri cu efect nociv. O primă promisiune a fost încălcată de PSD. (...) În ţară sunt tot mai multe semnale pe care le primim că nu există bani pentru a se plăti pensiile, situaţia bugetului este în acest moment dezastruoasă, suntem cu un punct procentual sub ceea ce trebuia să colectăm la acest moment, iar situaţia nu se îmbunătăţeşte, deşi avem o creştere economică de 5,6% şi ar fi trebuit să fie bani la buget', a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Grindeanu dorea să-l demită, l-a salvat Dragnea

Câțu a adăugat că 'pentru această execuţie bugetară dezastruoasă' preşedintele ANAF ar fi trebuit să plece acasă demult, dar a fost salvat de Liviu Dragnea deşi fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a vrut să îl demită.

'A fost salvat de Liviu Dragnea, care l-a salvat a doua oară acum câteva zile când premierul Tudose i-a cerut demisia, iar acum, poate în semn de recunoştinţă, preşedintele ANAF a trimis un control al cei de la Rise Project. Nu există aşa de multe coincidenţe - în iarnă Liviu Dragnea cerea ca o companie privată să fie amendată, a doua zi acea companie privată era amendată de ASF pentru că a lansat un zvon. Prea multe coincidenţe care arată că Liviu Dragnea a pornit o ofensivă împotriva sectorului privat, împotriva companiilor private, împotriva antreprenoriatului', a susţinut liberalul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel