PNL, mișcări de ultimă oră după câștigarea alegerilor
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Raluca Turcan. FOTO: Facebook / PNL
Raluca Turcan. FOTO: Facebook / PNL
Partidul Național Liberal dorește să ia o serie de măsuri imediate după câștigarea alegerilor europarlamentare. Anunțul a fost făcut public pe o rețea de socializare. 

”PNL va pune imediat în aplicare rezultatele Referendumului pentru justiţie şi solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic!  Votul de ieri a arătat voinţa zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupţiei şi minciunii! 6 milioane de români au venit la vot şi au spus DA la referendum. Partidului Național Liberal a câştigat alegerile europarlamentare şi a salvat calea europeană a României”, susține Raluca Turcan, liderul deputaților PNL, pe pagina oficială de Facebook a PNL.

Care sunt mișcările pe care vrea să le facă PNL

”Este un vot care ne onorează şi care ne obligă enorm. Acesta este motivul pentru care de astăzi vom începe să transpunem rezultatul de ieri în LEGE, în procedură de urgenţă, prin următoarele proiecte:

1. Revizuirea Constituţiei în sensul interzicerii aministiei şi graţierii pentru faptele de corupţie. În acest sens, va fi completat art.73 din Legea fundamentală.
2. Revizuirea Constituţiei pentru interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei, prin completarea art. 115 din Legea fundamentală.
3. Extinderea controlului constituțional asupra ordonanțelor de urgență, prin modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, permițând ICCJ să se adreseze CCR în acest domeniu.
4. Adoptarea, în procedură de urgenţă, a legii votului electronic pentru românii din diaspora. Legea a fost iniţiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD şi ALDE la Senat. Proiectul nostru poate fi adoptat imediat la Camera Deputaţilor.

Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susținerea românilor, care au stat la Kilometri de cozi, la secţiile de votare, în cea mai frumoasă zi pentru democraţia românească.

Facem apel la toate partidele de opoziţie să ni se alăture în acest demers!”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel