PNL, eforturi în creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene. Performanțe extrem de bune obținute de Guvernul Nicolae Ciucă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
INQUAM
INQUAM
Ca urmare a eforturilor Partidului Național Liberal, rata de absorbție a fondurilor europene a crescut de la 54% la 77%.

Partidul Național Liberal atrage atenție, într-o postare pe Facebook, că în mandatul lui Nicolae Ciucă în funcția de premier și al lui Marcel Boloș în funcția de ministru al Fondurilor Europene, a existat o creștere record a ratei de absorbție de fonduri europene.

„Ca urmare a eforturilor guvernului condus de președintele PNL, s-a aprobat astăzi plata celei de-a doua tranșe din PNRR, în valoare de aproape 3 miliarde de euro.

În mandatul său de premier, președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, împreună cu ministrul Marcel Boloș au făcut posibilă o creștere record a ratei de absorbție a fondurilor europene: de la 54% la 77%. Demersurile PNL s-au concretizat și în aprobarea primei cereri de plată, în octombrie 2022, cu o valoare de 2,6 miliarde de euro.

Implementarea țintelor și jaloanelor din PNRR este o prioritate categorică pentru PNL, acesta fiind și motivul pentru care - urmare a dialogului consistent și permanent avut cu Comisia Europeană în ultimele luni de către guvernul condus de președintele PNL - România a reușit azi să obțină aprobarea plății celei de-a doua tranșe.

România nu va pierde niciun ban din PNRR: suma rămasă de plată - 53 milioane de euro, parte a acestei tranșe de aproape 3 miliarde - va fi încasată în următoarele 6 luni, acesta fiind timpul pus la dispoziție de Comisia Europeană pentru îndeplinirea jaloanelor restante“, se arată în mesajul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel