PNL a decis să nu susţină Guvernul Cioloş. Întâlnirea dintre liderii PNL, USR, UDMR s-a ANULAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
PNL, decizie privind negocierile cu Cioloş: Răspunderea revine USR. Cioloş are datoria să găsească sprijin la PSD şi AUR / Foto: Facebook Florin Cîțu
PNL, decizie privind negocierile cu Cioloş: Răspunderea revine USR. Cioloş are datoria să găsească sprijin la PSD şi AUR / Foto: Facebook Florin Cîțu
Florin Cîțu a spus care este decizia PNL privind negocierile cu Dacian Cioloș. 

UPDATE:

Întâlnirea dintre liderii PNL, USR și UDMR, programată pentru ora 14:00, a fost anulată, potrivit surselor Antena 3.

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a declarat astăzi, în exclusivitate pentru DC NEWS,că în cazul în care USR nu va putea să se înțeleagă cu PNL în privința viitoare guvernări, aceștia sunt pregătiți să trimită la vot săptămâna viitoare o variantă de guvern. 

„Dacă negocierile pentru refacerea coaliției eșuează, mergem înainte, cum am mai spus și domnul Danian Cioloș o să propună un guvern cu care o să venim la începutul săptămânii viitoare în fața Parlamentului.”, a spus Ionuț Moșteanu, invitatul analistului politic Bogdan Chirieac la Interviurile DC NEWS. Vezi mai mult AICI.

Știrea inițială:

Florin Cîțu, președintele PNL și premierul demis prin moțiune, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că responsabilitatea formării unui nou Guvern îi revine USR PLUS. Totodată, Cîțu a spus că USR ar trebui să caute sprijin la PSD și AUR, celelalte două partide care au votat moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de el.

"Cum știți foarte bine, Guvernul PNL condus de Florin Cîțu a fost demis în Parlament prin moțiune de cenzură. USR este parte a unei majorități parlamentare alături de PSD și AUR, în favoarea moțiunii oferindu-se 281 de voturi. Votul pentru moțiune este unul politic și arată că o majoritate formată din PSD, USR și AUR s-au unit în jurul unor valori, principii, obiective. Primul demers al majorității a fost sancționarea unui Guvern cu rezultate foarte bune. Votul politic al USR pentru susținerea moțiunii PSD a însemnat ruperea coaliției de guvernare, rezultate după alegerile parlamentare din decembrie 2020. Votul USR a fost definitoriu în demiterea Guvernului. Astăzi, răspunderea politică în fața românilor pentru momentul ales pentru demiterea unui Guvern revine în principal USR și aliaților USR, PSD și AUR.

Cîțu: Cioloş are datoria să găsească sprijin la PSD şi AUR

Responsabilitatea politică pentru instaurarea unui nou Guvern revine celor care au format majoritatea pentru demiterea Guvernului, USR, AUR și PSD. Negocierile pentru formarea noului Guvern trebuie făcute în logica acțiunilor politice deja realizate. Prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș are datoria morală față de români să încerce cu adevărat să găsească sprijinul la partenerii de coaliție, PSD și AUR. Biroul Executiv decide că solicită lui Dacian Cioloș și USR să facă discuții întâi cu cele două partide cu care a reușit să facă o majoritatea la moțiunea de cenzură, PSD și AUR pentru a găsi cele 234 de voturi necesare investirii Guvernului. Dacă prim-ministrul desemnat Dacian Cioloș nu va reuși să coaguleze majoritatea pentru investirea Guvernului, PNL va demara negocieri cu toți liderii partidelor politice responsabile, excluzând AUR, pentru a găsi cele mai bune soluții pentru români.", a declarat Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel