PNL cere ca Tokes să nu mai fie Cavaler
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mihai voicu
mihai voicu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a declarat că lui Tokes i-ar trebui retras Ordinul Steaua României, pentru declarațiile privind autonomia maghiarilor din Romania.

Voicu i-a acuzat pe Traian Băsescu și pe Emil Boc că nu și-au exprimat poziția vis-a-vis de afirmațiile lui Laszlo Tokes. Acesta a mai spus că declarațiile vicepreședintelui PE nu sunt noi, dar sunt într-un anumit crescendo, aceasta fiind prima oară când instigă la ieșiri în stradă și acțiuni care nu respectă Constituția.

Liberalii au anunțat că nu înțeleg lipsa de reacție a autorităților române.

Şi PSD a criticat dur parteneriatul dintre Băsescu şi extremiştii maghiari.Victor Ponta a declarat că tăcerea lui Emil Boc, Traian Băsescu, Elena Băsescu, Monica Macovei, dar și a lui Cristian Preda,privind declarațiile lui Tokes legate de autonomia Ținutului Secuiesc, dovedește faptul că sunt complici cu vicepreședintele PE.

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat, în decembrie 2009, pe europarlamentarul Laszlo Tokes cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler, la 20 de ani de la Revoluţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel