PNL Bucureşti a lansat o platformă de guvernare participativă; candidaţii, desemnaţi probabil după alegerile prezidenţiale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat, marţi, lansarea platformei de guvernare participativă locală suntembucureşti.ro şi a precizat că probabil după alegerile prezidenţiale vor fi desemnaţi şi candidaţii partidului pentru alegerile locale.

'Ţinem să facem această pregătire a programului politic pe baza unui amplu de proces de consultare publică, pe care îl demarăm chiar azi cu bucureştenii, cu toţi cei interesaţi de binele acestui oraş, astfel încât am dezvoltat şi lansat platforma de guvernare participativă locală suntembucureşti.ro. Toţi cei care observă, ca şi noi, dezastrul în care ne-a adus administraţia PSD în Bucureşti, toţi cei care simt ca şi noi şi se revoltă de banii cheltuiţi pe companii municipale fără niciun fel de rezultat (...), toţi cei care sunt interesaţi în mod real de a schimba lucrurile în Bucureşti sunt aşteptaţi alături de acest efort serios pe care îl face PNL Bucureşti', a arătat ea într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.

Totodată, a menţionat că platforma pune la dispoziţia bucureştenilor informaţii despre votul consilierilor municipali şi al celor de sector, precum şi proiecte de hotărâre care urmează să fie dezbătute în şedinţele de consiliu. De asemenea, platforma va permite dialog pe temele prezentate.

În ce priveşte desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale, Violeta Alexandru a precizat că în acest moment prioritatea PNL o reprezintă analiza problemelor cu care se confruntă Capitala. 'Primul nostru obiectiv este să ne punem la punct - ceea ce facem astăzi - cu o cunoaştere de profunzime asupra problemelor grave în care ne-a adus Gabriela Firea.

În paralel se desfăşoară un proces intern de evaluare a tuturor celor care în raport cu dezastrul, în raport cu aşteptările bucureştenilor, (...) să fie cel mai bine poziţionaţi pentru a reprezenta interesele bucureştenilor. Înainte de a vorbi despre oameni, părerea noastră e că trebuie să vorbim despre ce vrea să facă PNL Bucureşti. (...) Cel mai probabil, desemnarea candidaţilor, un proces care implică conducerea PNL, se va întâmpla după alegerile prezidenţiale. Obiectivul nostru în acest moment este să convingem bucureştenii că schimbarea care s-a produs la PNL Bucureşti este una de profunzime, serioasă', a spus ea.

Întrebată despre posibilitatea unor discuţii cu formaţiuni din Opoziţie în vederea desemnării unui candidat comun, Alexandru a precizat că, în funcţie de scorul PNL Bucureşti la alegerile prezidenţiale, va fi stabilită o strategie. 'Abordarea mea este o abordare total deschisă către toţi partenerii care sunt preocupaţi în mod real, nu populist, de problemele Bucureştiului. Cine este compatibil cu modul nostru de a lucra, care este un mod foarte riguros, axat pe găsirea de soluţii corecte, şi nu umflate, doar ca să dea bine, ne este un partener cu care purtăm discuţii constant. Cu toate acestea, obiectivul nostru în această perioadă este recâştigarea încrederii bucureştenilor. (...) Vom vedea după alegerile prezidenţiale care va fi rezultatul PNL Bucureşti, caz în care şi strategia noastră se va adapta în consecinţă', a mai spus ea, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel