Data publicării:

PNL are, la Focșani, un candidat cu liceu. Dar nu asta este cea mai mare controversă a lui Resmeriță! A intrat pe fir și DNA

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO Valentin Resmeriță
FOTO Valentin Resmeriță
PNL este în criză de candidați de succes în Vrancea.

Cel mai bun exemplu este cel de la Primăria Municipiului Focșani unde PNL l-a nominalizat pe Valentin Resmeriță, un candidat doar cu liceu. În toată campania electorală, Resmeriță și-a ascuns cât a putut CV-ul, el fiind de profesie laborant fluide foraj, adică PNL are la Focșani un candidat cu liceu care se bate, în principal, cu primarul PSD, Cristi Misăilă, fost olimpic în liceu și absolvent de Științe Economice la Iași.


Despre performanțele firmei pe care o conduce Valentin Resmeriță vorbesc datele de la Ministerul Finanțelor Publice unde bilanțul depus pentru 2023 arată cel mai mic profit de la înființare, de 1,1 milioane lei, la o cifră de afaceri de 83,2 milioane lei.

Resmeriță a reușit în ultimii ani să devină proprietar pe mai multe clădiri și terenuri din Focșani. Exemplul cel mai cunoscut este cel al clădirii fostei Școli Comerciale. O afacere unde o clădire monument istoric din centrul Focșaniului, care a aparținut societății Diversis, a ajuns la firma Metale Internațional după o licitație care nu a fost anunțată! Tranzacția s-a făcut pe un preț derizoriu - 240.000 euro, adică patru apartamente.


O afacere dubioasă pentru care există o plângere penală la DNA


Firma Diversis era controlată de Ștefan Krasovschi, cumnatul lui Nini Săpunaru, fostul președinte al PNL Vrancea și secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul. Curios, la finalul afacerii, o sumă de 350.000 lei a ajuns la Săpunaru, împrumutată de cumnatul Krasovschi până în 2047. Consilierii locali PNL din Focșani nu au fost de acord, la acel moment, ca Primăria Focșani să își exercite dreptul de preemțiune pe clădirea monument istoric. Motivul era că primăria nu ar trebui să facă afaceri imobiliare. Iată că a făcut Resmeriță, actualul președinte interimar al PNL Focșani!


Mai mult, afacerea este contestată în instanță și pentru că lichidatorul judiciar al Diversis și ulterior Metale Internațional vor să devină proprietari pe o suprafață de teren mai mare decât cea pentru care au acte. Vor inclusiv o cale de acces de câteva sute de metri pe care o deține Municipiul Focșani dar și un teren de 2900 metri pătrați de teren pentru care Diversis a plătit taxă de folosință, iar acum vrea să îi intre în proprietate. 

O altă afacere suspectă a fost cea privind un contract încheiat cu ISU Vrancea.


Astfel, ISU a închiriat la preț de spațiu ultracentral un spațiu situat pe strada Anghel Salignu, într-o zonă industrială unde a fost sediul unei firme de construcții.


Datele comunicate public de ISU ne arată că instituția a încheiat un contract de închiriere, pentru 36 de luni, a unui spațiu pe strada Anghel Saligny, la o valoare de  2.292.325,92 lei, bani care se vor achita din bugetul de stat. Adică peste 12700 euro lunar sau 12 euro/metru pătrat.  Conform informațiilor apărute în presă este vorba despre un teren cu o suprafață construită de 1.061,97 mp. Adică mai mult de 12 euro, în condițiile în care un spațiu comercial ultracentral din Focșani se închiriază cu un preț mediu de 10 euro/metrul pătrat iar pentru spațiile de producție situate în cartierul Sud sau pe șoseaua de centură se ajunge la 3-5 euro/metrul pătrat.


La începutul anului 2024, Resmeriță devine chiar președinte interimar la PNL Focșani și candidat la primărie.

2. FOTO Valen... (resmerita_44938100.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel