PNL a validat 11 secretari de stat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
stejarel olaru dc
stejarel olaru dc

Conducerea Partidului Național Liberal a validat, luni, propunerile pentru funcțiile de secretar de stat în noul Guvern USL. Pentru aceste poziții vor fi desemnate 11 persoane , pe lângă actualii secretari stat care se află deja pe funcții.

Cele 11 propuneri pentru funcţiile de secretari de stat îi vizează pe Stejărel Olaru (Relaţia cu românii de pretutindeni), Dan Manolescu ( Ministerul de Finanţe), Gheorghe Hogea (relaţia cu Parlamentul), Cristian Ghibu (Transporturi), Radu Boroianu (Cultură), Grigore Trache (Dezvoltare), Manuel Donescu (Economie), Valentin Soneriu (Agricultură), Ionuţ Iuga (Ape şi Păduri), Puiu Gelu (Ape şi Păduri), Adrian Pană (Sănătate). Victor Pinta ar urma, potrivit surselor Mediafax, să aprobe numirile în funcţie  după şedinţa de miercuri a Guvernului, în care se vor aproba hotărârile privind reorganizarea ministerelor.

Liviu Dragnea anunţa luni că  în urma reorganizării ministerelor, vor fi aproximativ 60 de posturi de secretari de stat în cadrul Guvernului Ponta 2, cu 13 mai multe decât în cazul primului cabinet de acest fel. Această funcţie în administraţia centrală este plătită cu un salariu lunar de 1.000 de euro net, dar miza o constituie semnătura secretarilor de stat pe contractele şi proiectele guvernamentale şi, mai ales, pe cele ale autorităţilor locale din teritoriu. Se mai adaugă în jur de 120 de preşedinţi de agenţii, fiecare cu cabinetele, secretarii personali şi consilierii lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel