PMP - USR, la aceeași masă. Tomac: ”Există elemente care ne unesc”. De ce nu a funcționat relația cu PNL
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Eugen Tomac a vorbit despre asocierea dintre PMP și USR, dar și despre potențialul pe care îl are pe scena politicii din România. 

În cadrul interviului găzduit de jurnalistul Val Vâlcu, Eugen Tomac a vorbit despre asocierea dintre PMP și USR, dar și despre încercările din trecut cu privire la alianțele cu alte partide politice. 

”Aveți o ideologie clară”, a afirmat gazda emisiunii, jurnalistul Val Vâlcu. 

”Suntem partid de dreapta, creștin democrat”, a confirmat Eugen Tomac, lider al PMP. 

”Aveți reprezentare foarte bună în teritoriu. Ce căutați cu USR-ul, care nu are reprezentare decât în câteva orașe mari?”, a continuat Vâlcu. 

O asociere ”fără a amesteca doctrine, fără a amesteca pozițiile publice”

”O să explic imediat. Eu cred că țara se află într-un moment de cotitură. Avem o majoritate de stânga care guvernează cu PNL și UDMR. (...) Românilor li se spune că totul este bine și stați liniștiți că nu vom fi afectați. Evident că nu vom fi afectați, că suntem în NATO, însă consecințele acestui război de lângă noi sunt catastrofale și pentru economia noastră și pentru viața noastră de zi cu zi, pentru că românii o simt. Într-un asemenea context, mie mi se pare extrem de important ca partidele politice, fără a amesteca doctrine, fără a amesteca pozițiile publice mai mult sau mai puțin discutabile, este important să discute, este important să dialogheze, pentru că există elemente care ne unesc. 

De exemplu, și USR, și noi ne dorim la revenirea alegerilor primarilor în două tururi. Mie mi se pare extrem de important acest obiectiv și evident că atunci când ești în opoziție este esențial să transmiți electoratului tău, celorlalți români care urmăresc scena politică, că noi nu ne cramponăm de lucrul care ni se pare evident, ci noi ne gândim la această țară și încercăm să găsim elemente care ne unesc și care, evident, ne așază la aceeași masă. Ăsta a fost și motivul pentru care l-am invitat la deschiderea conferinței ce a reunit aleșii noștri locali, pe liderul USR, Cătălin Drulă, și mă bucur că a venit. 

Evident că l-am invitat și pe domnul Ludovic Orban, domnia sa și-a construit un partid, un partid de dreapta, e fost premier, am colaborat cu domnia sa atunci când a condus Guvernul și am încercat să evităm partidele de dreapta care, cel puțin pe temele mari ce țin de interesele României în contextul în care ne aflăm, sunt în opoziție”, a mai spus Tomac. 

Posibilele alianțe din trecut, o garanție a unei ”infrastructuri solide a PMP”

”Au fost discuții despre o colaborare sau o fuziune între PNL și PMP. S-a schimbat orientarea odată cu criza?”, a punctat Val Vâlcu. 

”Voi fi foarte cinstit. Evident că un partid care are o infrastructură atât de solidă precum cea a PMP nu este un partid care să fie trecut cu vederea ușor. Să știți că și cei din PNL, dar și din alte partide au bătut la ușa noastră pentru a ne pune pe masă formule de colaborare. Au existat întâlniri, au existat discuții, inclusiv cu cei din PNL, atât eu, cât și fosta conducere, le-am avut. Dar atunci când pleci de la premisa onestă că ai anumite elemente care te determină să faci un anumit pas, îl faci. În relația cu PNL lucrurile nu au funcționat așa cum au vrut unii sau alții să lase impresia. De aici lucrurile au fost foarte bine tranșate. Nu am mers nici la PNL, nici la alții să spunem că ne interesează să strângem rândurile. Pe noi ce ne-a interesat foarte mult a fost să demonstrăm că avem maturitatea necesară să putem purta un dialog și să putem comunica cu oricine”, a explicat Tomac. 

Urmărește emisiunea integrală AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel