PMP, solicitare către Guvern: Ajutoare mai mari pentru românii care se încălzesc cu lemne
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 22 aug 2022, 16:55
WhatsApp
Fotografie de la Paula, Pexels
Fotografie de la Paula, Pexels
PMP solicită creşterea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţelor pentru românii din mediul rural care se încălzesc folosind lemne.

"Sunt 5 milioane de gospodării din România în care cetăţenii se încălzesc cu lemne de foc – prin intermediul unor sobe sau al unor centrale pe lemne. Având în vedere creşterea cu aproximativ 40% a preţului la metru cub de lemn în vederea încălzirii locuinţelor, se impune o măsură de ajutor social şi pentru românii care locuiesc la ţară, nefiind branşaţi nici la reţeaua de gaze şi nici la un sistem de încălzire centralizată.

Sunt două opţiuni:

- fie creşterea cu 50% a ajutorului de încălzire a locuinţelor (al cărui cuantum, oricum, stă pe loc de ani buni),

- fie stabilirea unui preţ uniform subvenţionat cu care ocoalele silvice din toată ţara vor vinde lemnul de foc în această toamnă şi iarnă. Ajutorul poate lua şi forma unor vouchere cu care cetăţenii dependenţi de această formă de încălzire să poată achiziţiona lemnul.

În cazul în care nu se va da curs propunerii PMP, vom fi în situaţia absurdă ca o jumătate de Românie (cei din rural sau branşaţi la gaze – în general, cu venituri mai mari) să beneficieze de sprijin pentru iarnă, în timp ce România rurală va fi din nou uitată şi desconsiderată", transmite PMP pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?