PMP în ACL: Varujan Vosganian susține că PMP ar putea face parte din ACL în viitor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Senatorul PNL, Varujan Vosganian, a declarat că, în viitor,  Partidul Mișcarea Populară ar putea face parte din  Alianța Creștin Liberală.

Întrebat, într-un interviu acordat pentru bursa.ro, dacă ACL îşi propune să reunească şi alte forţe de dreapta, precum PMP, Varujan Vosganian a afirmat că o astfel de ipoteză este posibilă:

"În principiu, o astfel de ipoteză este posibilă. Important este, însă, care sunt termenii negocierii şi cine din partea acestui partid participă la negociere. Nu trebuie să pierdem nicio clipă din vedere riscul ca Traian Băsescu să devină liderul politic al spectrului de dreapta. Traian Băsescu nu trebuie lăsat să se reinsereze, prin intermediul PMP, în formaţiunea de dreapta care ar rezulta în urma fuziunii. De aceea există reţineri fireşti în ceea ce priveşte negocierile cu PMP", a răspuns liberalul.

Vulnerabilitățile ACL

Fostul ministru al Economiei a arătat și care sunt "temele îngheţate" care ar putea creşte vulnerabilitatea fuziunii PNL - PDL.

"Există câteva astfel de teme, de pildă: evaluarea guvernărilor succesive, momentul ianuarie 2012, tema referendumului - utilitatea sau inutilitatea lui, profilul politic al unor persoane din cele două partide, cu deosebire din PDL, asupra cărora noi nu am prea insistat. Acestea sunt nişte teme asupra cărora nu avem o poziţie comună. 

Acum important este să ne concentrăm la ce avem de făcut, poate că într-o bună zi vom reveni şi asupra acestor 'teme îngheţate'", a mai declarat Varujan Vosganian.

Citește și: Surpriză! Cum a votat Vosganian la toate alegerile prezidențiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel