PMP a trimis ajutoare umanitare în Cernăuți / galerie FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ionuț Simionca
Sursă foto: Facebook Ionuț Simionca
Partidul Mișcarea Populară a trimis ajutoare umanitare în Cernăuți.

Partidul Mișcarea Populară s-a mobilizat și a trimis ajutoare umanitare în Ucraina.

„Ajutoare umanitare colectate de PMP, în drum spre Cernăuți. Îi așteptăm pe toți românii să ni se alăture pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni aflați în situații dificile din cauza războiului“, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a partidului.

De asemenea, Ionuț Simionca a vorbit despre ajutorul umanitar

„Împreună cu președintele Eugen Tomac și cu colegii mei din PMP, am pornit spre Cernăuți.

Vom distribui ajutoarele umanitare strânse în cadrul campaniei organizate de PMP pentru sprijinirea cetățenilor ucraineni aflați în situații dificile din cauza războiului.

Mulțumesc tuturor colegilor care se implică în campanie.

Suntem determinați să facem acest efort pe termen lung, cât timp este nevoie, și îi așteptăm pe toți românii să ni se alăture în acest demers“, a scris Ionuț Simionca.

Cum să le spunem copiilor despre ce se întâmplă în Ucraina. 5 sfaturi utile pentru părinți

Pe măsură ce conflictul din Ucraina escaladează, copiii văd imagini și aud informații la știri care le induc sentimente de nesiguranță, frică și anxietate, pe care părinții este important să le poată gestiona. Specialiștii în sănătate psiho-emoțională din cadrul Organizației Salvați Copiii spun că la vârste mici, copiii nu înțeleg pe deplin ce se întâmplă în Ucraina și au multe întrebări privind imaginile, poveștile sau discuțiile la care sunt martori.

Cercetările la nivel global efectuate în trecut de Organizația Salvați Copiii în ceea ce privește conflictele din Iraq și Siria au scos la iveală relatări sfâșietoare ale copiilor care se simțeau îngroziți de bombardamente și atacurile aeriene, care se simțeau nesiguri în privința zilei de mâine și nefericiți că nu puteau să meargă în continuare la școală. Majoritatea copiilor care au participat la aceste cercetări au arătat semne de suferință emoțională severă.

Ce se întâmplă în aceste zile este înfricoșător nu numai pentru copii, cât și pentru adulți. Dacă ignorăm sau evităm subiectul, copiii noștri se vor simți și mai singuri și speriați, ceea ce le va afecta starea de sănătate fizică și psiho-emoțională. Prin urmare, este important să avem cu ei discuții deschise și oneste, ca să-i ajutăm să înțeleagă mai bine ceea ce se întâmplă(citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel