PMB va cumpăra autobuze electrice
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Primăria ar putea achiziţiona până la o sută de autobuze electrice, conform unui proiect de hotărâre adoptat, vineri, în unanimitate, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

"Se aprobă de principiu achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr de maxim o sută de autobuze urbane electrice şi infrastructura de încărcare necesară acestora", se arată în proiectul de hotărâre. 

Totodată, se împuterniceşte RATB să facă demersurile necesare în vederea elaborării documentaţiei tehnico-economice (studiul de fezabilitate) pentru introducerea de autobuze electrice în sistemul de transport public de pe teritoriul Municipiului Bucureşti. 

Documentaţia tehnico-economică va determina numărul de vehicule, dimensionarea infrastructurii de încărcare necesară acestora, modul şi etapele în care vor fi utilizate în sistemul de transport public. Datele vor fi transmise CGMB. 

Potrivit expunerii de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Bucureşti-Ilfov prevede reducerea poluării aerului şi a poluării fonice prin încurajarea investiţiilor în transport electric, nepoluant. 

Totodată, în raportul de specialitate se arată că RATB, printr-o adresă din 15 iunie, solicită aprobarea de principiu pentru achiziţionarea de către Municipiul Bucureşti a unui număr maxim de 100 de autobuze urbane electrice cu staţii de încărcare. 

În adresa RATB se menţionează că autobuzele electrice ar urma să aibă podeaua total coborâtă, beneficiind de toate dotările de confort: instalaţie de ventilaţie, aer condiţionat şi încălzire, precum şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Conform aceluiaşi document, pentru RATB, implementarea acestui obiectiv se va face fără eforturi suplimentare, ţinând cont că o componentă importantă a activităţii o reprezintă transportul electric, respectiv troleibuze şi tramvaie şi dispune de personal cu înaltă calificare şi de dotările necesare. 

"Pentru aceste tipuri de autobuze electrice în ultima perioadă au fost dezvoltate sisteme de stocare a energiei bazate pe baterii de acumulatori din ce în ce mai performante şi de asemenea pe baterii de supercapacitori la care tehnologia se dezvoltă rapid pentru a putea creşte capacitatea de înmagazinare a energiei electrice", mai prevede documentul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel