Plouă cu iguane la Miami, avertizează meteorologii americani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
O avertizare meteo neobișnuită a fost emisă de meteorologii americani.

Mai multe locații din Sudul statului american Florida au avut parte de temperaturi atât de scăzute încât meteorologii au anunțat un fenomen exclusiv zonei: ploaie cu iguane pe alocuri.

„Vremea va rămâne deschisă în stat, dar foarte răcoroasă, existând șansa să plouă cu iguane din copaci din cauza temperaturilor de sub zero grade Celsius care ar putea să le paralizeze temporar”, anunță Centrul de Prognoză Meteo, transmite CNN.

Vremea neobișnuit de rece aduce cele mai scăzute temperaturi din ultimul decenii și la Miami. 10 milioane de persoane din statul Florida au fost vizate de avertizări de îngheț. Pompierii i-au sfătuit pe locuitori, neobișnuiți cu această vreme rece, să folosească reșouri, nu cuptoare sau aragaze. Din fericire, agricultorii spun că temperaturile scăzute nu sunt atât de severe sau atât de de durată încât să producă pagube recoltelor.

Mii de zboruri au fost anulate în SUA după declanşarea unei alerte de "ciclon-bombă"

S-a decretat stare de urgență în SUA. Coasta de est se află sub alertă de „ciclon-bombă”, care ar putea afecta 75 de milioane de americani. Mii de zboruri au fost deja anulate.

75 de milioane de americani sunt în alertă din cauza „ciclonului-bombă" așteptat, care ar putea provoca ninsori abundente și vânt puternic de la Charlotte la Washington, până la New York și Boston în următoarele ore.

Mii de zboruri au fost deja anulate: Delta Airlines a oprit cel puțin 750 de zboruri programate pentru sâmbătă, în timp ce aeroportul din Boston a anulat peste 2.000 de zboruri.

Capitala statului Massachusetts este unul dintre orașele care se așteaptă să fie cel mai grav afectate de furtună, scrie ANSA. Dar și statele New York și New Jersey au declarat stare de urgență, având în vedere că se apropie furtuna de zăpadă masivă.

Numai în New York, meteorologii prognozează între 20 și 30 de centimetri de zăpadă, cu vânt extrem de puternic. Autoritățile, inclusiv Casa Albă, avertizează asupra temperaturilor scăzute și a condițiilor periculoase, în special pe șosele, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel