Data publicării:

Ploile torențiale anulează „Străzi Deschise” și „Simfonia Apei”, în București. Cod portocaliu de averse

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Vremea
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Primăria Municipiului București anunță anularea tuturor activităților programate duminică, 29 septembrie, în cadrul evenimentului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, din cauza avertizării de cod portocaliu de ploi torențiale și abundente emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Aceasta vizează un interval de timp extins, între orele 08:00 și 20:00, și impune anularea spectacolelor și activităților prevăzute pe Calea Victoriei și Strada Prevederii din Sectorul 3.

De asemenea, organizatorii spectacolelor „Simfonia Apei”, care urmau să aibă loc la fântânile urbane din Piața Unirii, au anunțat că și ultimul show din acest sezon, programat pentru aceeași zi, va fi anulat. Decizia a fost luată tot în contextul condițiilor meteo nefavorabile, menite să protejeze siguranța publicului și a participanților.

„Străzi deschise, București – Promenadă urbană” este un eveniment popular care oferă locuitorilor Capitalei ocazia de a explora orașul într-un cadru pietonal, fără trafic rutier. Cu toate acestea, condițiile meteo nefavorabile impuse de codul portocaliu emis de ANM pentru data de 29 septembrie au determinat Primăria să suspende toate activitățile programate pentru ziua de duminică.

Ploaia torențială și riscurile asociate pentru siguranța participanților și a echipamentelor necesare pentru desfășurarea evenimentelor artistice au forțat anularea acestora. „Străzi deschise” includea o varietate de activități culturale și recreative, planificate pentru mai multe locații din București, printre care Calea Victoriei și Strada Prevederii. Organizatorii au menționat că activitățile programate pentru ziua de sâmbătă, 28 septembrie, vor continua conform planificării, cu toate că restricțiile de circulație pe anumite artere vor rămâne în vigoare până la finalul zilei.

Impactul asupra circulației și programul de sâmbătă

Deși duminică activitățile vor fi suspendate, traficul va fi afectat și sâmbătă, 28 septembrie, din cauza restricțiilor de circulație impuse pe Calea Victoriei și Strada Prevederii pentru desfășurarea evenimentelor culturale. Între orele 10:00 și 23:00, accesul auto va fi interzis pe mai multe segmente de drum pe Calea Victoriei, inclusiv în apropierea intersecțiilor cu Bulevardul Dacia, Strada Știrbei Vodă și Bulevardul Regina Elisabeta. De asemenea, pe Strada Prevederii, traficul va fi restricționat până la ora 20:00 între Bulevardul Nicolae Grigorescu și Strada Vlăhița.

Transportul public din București va fi deviat pentru a se asigura că circulația călătorilor nu este afectată în mod semnificativ. Totodată, organizatorii au anunțat că traversarea pe anumite segmente va fi permisă, astfel încât locuitorii să poată ajunge în zonele de interes fără dificultăți majore.

Anularea „Simfoniei Apei”

„Simfonia Apei”, un spectacol impresionant de lumini, apă și muzică, programat să aibă loc la fântânile din Piața Unirii, este un alt eveniment major afectat de avertizarea meteo. Ultimul show din acest sezon, care trebuia să aibă loc duminică, 29 septembrie, a fost anulat din aceleași motive legate de vremea severă anunțată. Publicul bucureștean, care a așteptat acest moment special, va trebui să își amâne participarea pentru sezonul următor, în speranța unor condiții mai favorabile.

Decizia organizatorilor a fost determinată de dorința de a proteja atât publicul, cât și echipamentele delicate folosite în cadrul spectacolului. „Simfonia Apei” a devenit în ultimii ani un punct de atracție major pentru bucureșteni și turiști, îmbinând tehnologia modernă cu un spectacol vizual și acustic de excepție.

În contrast cu anulările de duminică, ziua de sâmbătă, 28 septembrie, va fi marcată de o serie de activități culturale și artistice pe Calea Victoriei și Strada Prevederii. Publicul va putea participa la expoziții de artă, spectacole de teatru, parade și demonstrații de acrobație. Printre cele mai așteptate evenimente se numără expoziția „Muzeul Vârstelor” la Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu și instalația de artă „Somnul rațiunii naște idei”, prezentată în cadrul Săptămânii Sustenabilității Creative.

Pe Strada Prevederii, activitățile se concentrează pe implicarea comunității în evenimente sportive, spectacole de dans și ateliere interactive, precum cele de pictură sau modelare de baloane. Publicul va putea, de asemenea, să participe la demonstrații de magie și spectacole de teatru de păpuși, menite să capteze atenția copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel