Ploile abundente au produs viituri care au ucis șapte persoane în Venezuela
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Ploile abundente au produs viituri care au ucis șapte persoane în Venezuela/ Foto: Pixabay, de GRAPHICAL
Ploile abundente au produs viituri care au ucis șapte persoane în Venezuela/ Foto: Pixabay, de GRAPHICAL
Alunecările de teren şi inundaţiile cauzate de ploile abundente au ucis cel puţin şapte persoane în estul Venezuelei, au anunţat vineri autorităţile regionale, relatează AFP.  

Şase cadavre au fost localizate în oraşul Puerto La Cruz, iar un altul, cel al unui copil, a fost găsit în oraşul din apropiere Guanta, a declarat guvernatorul Luis Marcano.

Aproape 80 de persoane şi-au pierdut viaţa în ţară în ultimele săptămâni din cauza ploilor abundente, între care 54 într-o alunecare de teren care a avut loc la 8 octombrie în Las Tejerras, oraş din statul Aragua (centrul-nord), potrivit unor informaţii oficiale.

Înainte de aceste viituri, cel puţin trei persoane, dintre care doi copii, au murit miercuri în nordul Venezuelei într-o alunecare de teren cauzată de ploile abundente care afectează ţara de câteva săptămâni, a anunţat ministrul de Interne, Remigio Ceballos, transmite AFP.

Alunecarea de teren, care s-a produs în statul La Guaira (nord), a condus la "prăbuşirea" unei locuinţe şi la "pierderea nefericită a vieţii unei fete, a unui băiat şi a mamei lor", a declarat Ceballos la televiziunea publică în noaptea de miercuri spre joi.

Decesele recente se adaugă celor peste 70 înregistrate de autorităţile locale în ultimele săptămâni în urma ploilor abundente din Venezuela, dintre care 54 într-o alunecare de teren produsă la 8 octombrie în Las Tejerias, în nordul ţării.

"Cauza acestor ploi abundente este un sistem depresionar" care "intră în coliziune cu valul tropical numărul 47", a explicat ministrul, care a avertizat cu o zi înainte cu privire la intensitatea acestui fenomen.

Intemperiile de miercuri au provocat de asemenea un incendiu, "aflat sub control, fără incidente", la rafinăria din El Palito, în statul Carabobo (nord) unde un fulger a lovit un rezervor de combustibil.

Pârâurile şi râurile revărsate au provocat inundaţii în mai multe state din nordul ţării, precum şi în regiunile costiere, iar alunecările de teren au condus la blocarea unor căi rutiere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel