Ploieștenii pun bidoane cu apă la încălzit pe blocuri. Locuitor: E de râs, dacă nu ar fi de plâns
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Metodă inedită găsită de către un ploieștean pentru a-și încălzi bidoanele cu apă. 

De la 1 august, ploieștenii racordați la sistemul centralizat de termoficare au rămas fără apă caldă. Revolta oamenilor este îndreptățită, date fiind temperaturile caniculare, care îi pun pe oameni în imposibilitatea de a-și face un duș.

Ploieștenii încălzesc apa la aragaz pentru propria igienă, iar alții, mai inventivi, au scos bidoanele cu apă rece pe acoperișul blocului pentru a avea …apă caldă.

„E de râs, dacă nu ar fi de plâns. Ziua, când e căldură mare, punem apa la încălzit pe acoperiș. Facem și plajă pe bloc, dacă vrem”, a spus, evident ironic, un ploieștean care a trimis mai multe fotografii mass-media, scrie observatorulph.ro

Groapa de gunoi, alternativa Italiei la gazele din Rusia. O companie spune că gazul din deșeuri ar putea satisface 10% din nevoile națiunii

Firma italiană de tehnologie și inginerie Maire Tecnimont SpA a declarat luni pentru Bloomberg că reciclarea gunoiului ar putea fi o modalitate de a ajuta la reducerea dependenței națiunii de gazul natural rusesc.

Potrivit raportului, compania lucrează la așa-numitul Green Circular District, o modalitate de a recupera carbonul și hidrogenul din deșeurile de la gropile de gunoi și de a-l folosi pentru a produce substanțe chimice și combustibili ecologici.

CEO-ul Maire, Alessandro Bernini, a declarat că aproximativ 16 milioane de tone de deșeuri nereciclabile sunt aruncate în gropile de gunoi ale țării în fiecare an. „L-am putea transforma în gaz de sinteză pentru a reduce dependența de energie străină”, a explicat el.

„Cu 10 instalații capabile să trateze 600.000 de tone pe an fiecare, într-o perioadă de cinci ani, acele centrale ar putea fi capabile să producă pe plan intern 10% din gazul necesar pentru rețeaua de încălzire și electrică italiană în ansamblu”, a spus Bernini (citește continuarea AICI).

”Nu e secetă, ci jaf”. În timp ce oamenii mor de sete, miliarde de litri de apă merg către companiile de îmbuteliere

Odată cu desfășurarea schimbărilor climatice, a poluării și a secetei, Mexicul a descoperit că are nevoie disperată de apă curată pentru populația sa. De luni de zile, în unele regiuni și orașe ale țării nord-americane, populația este, de fapt, fără apă curentă și este nevoită să stea în rânduri lungi în fața cisternelor cu diverse recipiente pentru a duce acasă apă.

Este cazul statului Nuevo León, din nord-estul Mexicului, și în special al capitalei Monterrey, a cărei populație a avut de-a face cu raționalizarea abundentă a apei potabile, pusă la dispoziție doar șase ore pe zi.

Un adevărat flagel care afectează însă mai ales populația cea mai săracă, care nu își poate permite apă îmbuteliată și, de asemenea, are acces drastic mai puțin la robinete decât cartierele bogate. În plus, cisternele furnizează adesea doar apă nepotabilă, care este folosită numai pentru toalete (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel