Plecarea titanilor. Mari actori români care ne-au părăsit în 2012
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp

Anul 2012 a sărăcit lumea teatrală a României. Mari actori ai scenei de teatru dar şi ai filmului au părăsit anul acesta lumea celor vii. 

Actorul de teatru şi film, Emil Hossu,s-a stins din viaţă la 25 ianuarie 2012, la vârsta de 70 de ani, din cauza unui infarct miocardic. A murit cu câteva minute înainte de începerea spectacolului "Aniversarea", în timpul repetiţiei generale, pe scena teatrului Nottara.

Actorul şi epigramistul Ion Lucian s-a stins din viaţă la 31 martie 2012, la vârsta de 88 de ani. Suspectat de bronhopneumonie şi anemie şi internat la Spitalul de Urgenţă Florească din Bucureşti, actorul a decedat la 20 de zile după spitalizare. A jucat în zeci de filme şi piese de teatru şi a fost director fondator al Teatrului "Ion Creangă" şi al Teatrului Excelsior. Actorul Iurie Darie a murit la 9 noiembrie 2012, la vârsta de 83 de ani, după o grea suferinţă. A jucat în peste 40 de producţii cinematografice, dar s-a remarcat şi în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul îşi etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini. Actorul Teatrului Naţional din Bucureşti, Şerban Ionescu, a decedat pe data de 21 noiembrie 2012, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din capitală, după o lungă boală ce i-a afectat întreg sistemul nervos. B oala de care a suferit marele actor este Scleroză laterală amiotofică. Aceasta constă onstă într-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase din creier şi măduva spinării, numite neuroni motori, ce controlează muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Scleroza laterală amiotrofică este o boală progresivă, invalidantă şi fatală. Mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale ale corpului devin treptat din ce în ce mai dificile şi pot provoca diferite alte boli şi complicaţii. Șerban Ionescu a vorbit deseori despre moarte. El mărturisea într-unul din ultimele sale interviuri că îi este frică de moarte și că se gândește frecvent că momentul în care nu va mai fi este aproape. ”Moartea e un accident pe care îl așteptăm din prima zi de când ne naștem”, spunea actorul. Marele actor Șerban Ionescu s-a stins din viață la 62 de ani, dar a lăsat în urmă o impresionantă carieră în teatru și cinematografie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel