Platforma Social Liberală, lansată oficial. Ilan Laufer: Vrem să ducem România în primele 10 economii din UE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Platforma Socială Liberală (PSL) a fost lansată oficial la Cluj-Napoca. Iată care sunt obiectivele lor și ce spun reprezentanții platformei.

"Ieri, 12 decembrie 2019, a avut loc la Cluj-Napoca evenimentul de lansare a Platformei Social Liberale (PSL), o forță politică de centru, de orientare social-liberală, pro-europeană și euroatlantică. Noua formațiune își propune să devină un factor integrator pe scena politică românească si contribuind la vindecarea societății.

Platforma Social Liberala este fondata de Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat si Alexandru Ion Coita, analist politic, diplomat și fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor", se arată într-un comunicat de presă postat de Ilan Laufer pe Facebook.

Membrii și simpatizanții vor avea ocazia de a contribui concret la construcția proiectelor

Alaturi de ei, azi cu ocazia evenimentului au luat cuvântul trei tineri cu experientă în diplomație și antreprenoriat: Andrada Bochis, Vlad Danciu si Radu Lupas.

Cei doi fondatori ai PSL au subliniat că noua formațiune va fi o platformă în care membrii și simpatizanții vor avea ocazia de a contribui concret la construcția proiectelor asumate de formațiune. Este vorba de prima grupare care pornește de la crearea unei comunități de oameni cu valori împărtășite și de la un proiect de țară asumat pentru următorii 10 ani.

Cele 10 direcții pe care Platforma Social Liberală le propune românilor

Cu această ocazie, vorbitorii au prezentat publicului, pentru prima dată, cele 10 direcții pe care Platforma Social Liberală le propune românilor în cadrul proiectului de țară „România 10 în 10":

1. Dublarea veniturilor populației
Alexandru Ion Coita: "Dacă astăzi un român câștigă în medie cât un cetățean rus sau turc, ne propunem ca până în 2030 un român să aibă aceeași putere de cumpărare ca un italian sau un spaniol."

2. Digitalizarea administrației
Radu Lupas: " Cetățeanul va putea rezolva de acasă toate problemele cu statul."

3. Renașterea capitalului autohton
Vlad Danciu: "Propunem deschiderea a 3 mari hub-uri de afaceri, unul in fiecare provincie istorică. Acestea vor sprijini 30 000 de companii în urmatorii 10 ani."

4. Accelerarea înzestrării armatei române și introducerea serviciului militar
Andrada Bochis: "Introducerea serviciului militar, după modelul statelor scandinave, ca măsură de integrare a tinerilor motivați și capabili în demersul de apărare a țării, le va ușura acestora accederea pe piața muncii"

5. Pact cu investitorii strategici
Alex Coita: "Romania are nevoie de un pact cu investitorii străini care garantează din partea administrației un mediu de afaceri prietenos prin simplificarea interacțiunii cu statul, predictibilitate legislativă și un mai bun dialog cu mediul de afaceri. Iar în schimb, li se solicita investitorilor o asumare a activitații pe termen lung și o implicare activă în dezvoltarea comunităților."

Revitalizarea Start-up Nation

6. Consultare națională pentru modificarea imnului de stat
Ilan Laufer: "Imnul țării este un simbol fundamental, sacru, al României. Este necesar să discutăm serios despre ce înseamnă România azi, ce ne place și ce am dori să schimbăm în bine."

7. Unirea provinciilor istorice prin rețele de transport de mare viteză
Radu Lupas: " Propunem un pact care să fixeze ca prioritate zero unirea, până în 2025, a provinciilor istorice prin rețele de mare viteză, rutieră și feroviară. În primul rând ne datorăm asta nouă, cetățenilor din România. Ne datorăm nouă să creăm condiții accesibile pentru a deveni români turiști în România. Apoi datorăm țării sprijinirea industriilor pe care o infrastructură sănătoasă le deservește."

8. Repatrierea și integrarea a 1 milion de români din diaspora
Ilan Laufer: "Vom crea condițiile pentru ca toți românii care își doresc să se întoarcă în țară să o facă: venituri, servicii publice, acces la oportunități de finanțare. Aceasta se poate realiza doar dupa crearea cadrului legislativ și înfiintarii Ministerului Repatrierii si Integrării"

9. România, pol regional în domeniul sănătății, educației și cercetării
Andrada Bochis: "Crearea unei Universități Naționale în parteneriat public-privat este esențiala atragerii de resursă umană de cea mai bună calitate. Iar pentru sprijinirea tinerilor români se vor acorda 1000 de burse integrale."

10. Revitalizarea Start-up Nation
Vlad Danciu: "Start Up Nation este cel mai bun program de finanțare pe care l-a avut Romania. Continuarea lui poate sprijini 100 000 de companii în următorii 10 ani si dă șansa viselor a sute de mii de antreprenori."

"Pe parcursul întregii prezentări, vorbitorii au demonstrat fezabilitatea întregului proiect. Aceștia au încheiat evenimentul cu o discuție deschisa cu publicul într-o sesiune de Q&A", se mai arată în postarea lui Ilan Laufer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel