Plase de țânțari, detașabile și ușor de instalat pe ferestre. Iată cum le putem face acasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Plase de țânțari, detașabile și ușor de instalat pe ferestre. Iată cum le putem face acasă. Sursa - Pexels
Plase de țânțari, detașabile și ușor de instalat pe ferestre. Iată cum le putem face acasă. Sursa - Pexels
Este important să aerisim mereu casa. Asigurăm, astfel, o schimbare a aerului din casă prin deschiderea ferestrelor și a balcoanelor. Crearea curenților de aer permite să ne răcorim puțin în timpul verii.  

Adesea, însă, prin ferestrele deschise în casă intră zeci de insecte: țânțari, furnici, viespi, muște. Dacă stați la curte, în casă ar putea intra chiar și șoareci, broscuțe și șopârle.

Acești oaspeți nedoriți pot intra în case atunci când plasa de țânțari este ruptă și trebuie reparată. Situația este mai gravă atunci când plasă lipsește.

Pune puțin zaț de cafea pe un burete și curăță oalele: urmele de arsură șu grăsime vor dispărea

Prin urmare, dacă nu dorim să ne trezim cu o adevărată invazie de insecte în casă, ar trebui să remediem situația. Mulți poate nu s-au gândit niciodată la asta, dar pot face singuri plase de țânțari.

Instalarea plaselor de țânțari în casă costă. Pe lângă prețul plasei, va trebui să plătim și montajul. Desigur, pentru un rezultat profesional și de durată, este indicat să ne bazăm pe firme specializate în domeniu.

Cu toate acestea, în caz de urgență, putem face siguri o plasă.

Veți avea nevoie de:

o plasă de nailon;

adeziv;

un metru;

banda scai Velcro,

lipici fierbinte;

foarfece.

 

Iată cum le putem face acasă

 

Mai întâi luăm măsurătorile tocului balconului sau ale ferestrei, pe care am dori să montăm plasa de țânțari. După aceea, tăiem o bucată din plasă, respectând aceleași măsuri. Curățăm bine cadrul ferestrei de praf și murdărie.

Cum se curăță oglindă pătată, ca să arate ca nouă: nimeni nu știe aceste trucuri

Trucul 1 - De-a lungul marginilor cadrului ferestrei, lipim partea inferioară a benzilor scai Velcro. Vom atașa apoi benzile scai Velcro superioare de-a lungul părților laterale ale plasei decupate. Va trebui doar să asortăm benzile Velcro și vom avea, în sfârșit, un cadru de fereastră, acoperit cu plasă de țânțari. Datorită benzilor scai, vom putea putem deschide și închide plasa de țânțari oricând dorim.

Trucul 2 -  Ca și primul caz, vom avea nevoie de plasă, foarfece, lipici fierbinte și bandă de măsurat. În plus, vom avea nevoie de: garnituri PVC; țevi de colț din plastic; bandă magnetică sau bandă autoadezivă.

Luăm dimensiunile cadrului ferestrei și tăiem 4 benzi de garnituri la dimensiunea celor 4 laturi. Le vom uni cu garniturile PVC pentru a crea o ramă. Acoperim, apoi,  ramă cu plasa pregătită,  lipind-o în interior. Vom completa prin aplicarea benzii magnetice pe sigiliile plasei de țânțari și pe interiorul cadrului.

Mai rămâne doar să facem ca cele două benzi magnetice să adere și ne putem monta plasa de țânțari, care este eficientă și ușor de detașat.

 

Secretul perdelelor perfect albe: iată ce trebuie să faci imediat după ce le-ai spălat 

 

Multe persoane preferă să cumpere perdele din materiale sintetice. Avantajele produselor sintetice sunt costul relativ scăzut, designul mai interesant și o curățare mai ușoară.  

Chiar dacă costă mai puțin și se spală ușor, țesăturile sintetice își pierd rapid culoarea originală, ceea ce este foarte frustrant pentru gospodine.

Totuși, dacă veți respecta o recomandare simplă, veți reuși să mențineți albul perfect al perdelelor, chiar dacă acestea sunt spălate des. 

Multe femei nu usucă corespunzător perdelele sintetice scoase din mașina de spălat.

Pune câteva pliculețe de ceai lângă coșul de gunoi: mirosurile urâte vor dispărea cât ai zice pește

Majoritatea gospodinelor sunt obișnuite să lase perdele să se usuce direct sub razele soarelui.

Tocmai această acțiune duce la pierderea albului original al produsului. 

Perdelele spălate trebuie agățate într-un loc, în care lumina soarelui nu ajunge. Acolo ar trebui lăsate până se usucă complet.

Covorul rămâne plin de praf chiar și după aspirare? Cu acest truc vei rezolva imediat problema

Poate că în acest caz, perdelele se vor usca mai greu, însă gospodinele nu trebuie să-și facă griji cu privire la culoarea produsului: albul perfect va fi păstrat.

Regula funcționează pentru perdele sintetice albe de orice fel: atât transparente, cât și opace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel