Urmărește emisiunea live
Planurile odioase ale lui Putin, deconspirate de serviciile secrete americane. Bogdan Chirieac: Singura ȘANSĂ pe care o are România acum
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Planurile odioase ale lui Putin, deconspirate de serviciile secrete americane. Bogdan Chirieac: Singura ȘANSĂ pe care o are România acum / Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Planurile odioase ale lui Putin, deconspirate de serviciile secrete americane. Bogdan Chirieac: Singura ȘANSĂ pe care o are România acum / Foto: Pixabay, de Дмитрий Осипенко
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ultimele planuri ale Kremlinului.

Serviciile secrete americane și britanice prevăd o nouă fază a războiului din Ucraina. Vladimir Putin a dat ordin de mobilizare a întregii armate ruse pentru ziua de 9 mai, Ziua Victoriei. Mai mult decât atât, liderul de la Kremlin vrea să creeze noi state în țara vecină.

Care ar fi planurile lui Vladimir Putin

”Ambasadorul SUA la Organizația pentru Securitate și Coopoerare în UE a declarat că Rusia plănuiește să anexeze regiunile ucrainene Donețk și Lugansk prin alegeri false, asta după ce obiectivul inițial al Moscovei, ce includea instalarea unei noi Constituții în Ucraina, a picat. Potrivit celor mai recente rapoarte, oficialii americani sunt de părere că Rusia va încerca să anexeze Republicile Populare Donețk și Lugansk la Federația Rusă. Liderul de la Kremlin ar fi ordonat referendumuri de aderare ce ar urma să fie organizate în jurul zilei de 9 mai, zi în care Vladimir Putin a mobilizat deja întreaga armată în Piața Roșie pentru a-și etala forța militară în fața Occidentului, dar și pentru a-și proclama așa-zisa victorie în războiul din țara vecină.

Mai multe analize arată că liderul de la Kremlin se va folosi de Ziua Victoriei pentru a mobiliza toți militarii ruși pentru o nouă fază a conflictului. Mai mult decât atât, oficialul american de la OSCE nu exclude ca lideri ai Rusiei să încerce să preia controlul asupra altor părți din Ucraina prin impunerea de reprezentanți marionetă în guvernele locale și prin forțarea plecării oficialilor aleși în mod democratic. Potrivit serviciilor secrete americane, există planuri pentru crearea unei republici populare în Herson, oraș ocupat de ruși și care va fi, de asemenea, anexat.”, a relatat jurnalistul Călin Cociș în cadrul emisiunii ”Raport de zi” de la Realitatea Plus.

Bogdan Chirieac: Singura șansă pe care o are România acum

În acest context, Ana Maria Păcuraru l-a întrebat pe analistul politic Bogdan Chirieac ce înseamnă toate aceste lucruri, care este pericolul și cum se va schimba toată politica globală.

”Politica globală se schimbă odată cu începerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. S-a schimbat și vor fi modificări fundamentale, și în bugete, și în dezvoltare tehnologică, și în capacități militare. De altfel, singura șansă pe care o are România acum e că este în flancul estic de partea bună a frontului. Să ne țină occidentul că deocamdată capacitatea administrației românești este dezastruoasă, ăsta este adevărul. Deci cumva trebuie să o facem. În privința republicilor, la asta ne așteptăm, Donețk și Lugansk vor face parte din Federația Rusă, Transnistria va face parte din Federația Rusă și cei mai ocupă ei, Hersonul despre care vorbeați, să vedem dacă mai reușesc să cotropească ceva pe litoralul ucrainean al Mării Negre, deci ei vor integra asta politic.

Să nu credeți că după ce au pierdut zeci de mii de oameni, morți și răniți, rușii, și au suferit pierderi economice atât de mari vor accepta într-un tratat de pace să plece pur și simplu. Mi-e greu să cred asta și nu se va întâmpla curând lucrul ăsta. Decenii de acum încolo ocupația rusă va fi permanentă în teritoriile ucrainene pe care le cuceresc. A, care e soluția? Armata ucraineană să fie atât de bine înzestrată, încât să îi scoată pe ruși, așa cum au reușit până acum în multe locuri, dar în Donețk și Lugansk este foarte greu fiindcă este o minoritate rusă foarte puternică.” a răspuns analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel