Urmărește emisiunea live
Planurile lui David Popovici pentru 2023, după un ”an glorios”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
David Popovici se pregăteşte pentru participarea la CM de înot în bazin scurt din Australia. De asemenea, a vorbit şi despre ce îşi doreşte în 2023. 

„Nu este cea mai importantă competiţie pentru mine, este un prilej de a învăţa să concurez în bazin de 25 metri la cel mai înalt nivel şi, deşi nu mă duc cu obiective extrem de puternice acolo, atâta timp cât am un culoar, am şi o şansă, orice se poate întâmpla. Abia aştept să ajung acolo, vreau să şi văd Australia, vreau să concurez în Australia şi să reintru într-o formă de competiţie", a spus sportivul David Popovici.

Pentru că nu îi plac în mod deosebit cursele în bazin scurt, David Popovici a experimentat la Naţionalele de la Otopeni, unde a cucerit medalii de aur la 100m, 200m, 400m şi argintul la 100 m mixt. „A fost prima competiţie într-un an în care am reuşit să iau startul la 25 metri şi este foarte important să mă acomodez, pentru că este extrem de diferit pentru mine. (...) Mie îmi place mult mai mult în bazin lung pentru că am suficienţi metri să prind viteză. Mi-ar fi fost greu la Mondiale, dacă nu aş fi concurat la naţionalele în bazin scurt. M-a ajutat mult concursul de la Otopeni”, a zis David Popovici.

„Ar fi greu de gestionat un Campionat Mondial la finalul anului, dacă ar fi fost o competiţie de obiectiv mare, pentru că, deşi este un concurs important pentru mulţi, eu încă trebuie să câştig experienţă. Eu acum învăţ, mai am foarte multe de învăţat de la adversarii mei mai buni decât mine în bazin de 25 metri, aşa că pentru mine acest Mondial este ca o călătorie în care învăţ”, a mai spus David Popovici.

De asemenea, David Popovici a vorbit şi despre ce îşi doreşte în 2023. „Vreau să obţin rezultate foarte bune în 2023 la Mondialele în bazin lung, din Japonia, şi sper să pot adăuga câteva clasări bune şi poate şi recorduri. Nu este grabă, dar niciodată nu mă supăr dacă reuşesc să mă autodepăşesc. Pentru mine, 2022 a fost un an glorios, aşa m-am simţit", a mai zis David Popovici.

Citește și...

David Popovici, opt mese pe zi. Alimentele de care nu se atinge

Înotătorul român David Popovici a spus cum reușește să se mențină în formă pentru competițiile importante.

David Popovici a vorbit despre alimentație și a dezvăluit că, uneori, are și opt mese pe zi.

„Am o masă înainte de antrenament, o masă imediat după antrenament. După, ajung acasă, mai mănânc ceva, apoi prânzul. Când zic ceva, nu e puțin, e o masă de om obișnuit în ceea ce privește cantitatea. Nu am măsurat caloriile niciodată tocmai pentru că la mine nu contează cât de mult mănânc. Important e să mănânc sănătos și să mă feresc de mâncăruri procesate, fast food. Prânzul este deja a patra masă. După prânz, poate mai mănânc ceva până în antrenament. Aici, mai puțin, poate un baton cu lapte. După, încă o masă după antrenament, iar apoi cina. Cred că deja s-au adunat șapte mese. Uneori, am și opt. Am nevoie pentru că ard foarte mult. Cred că, dacă m-aș lăsa de înot bruc, m-aș îngrășa imediat. Mă ajută și metabolismul puțin”, a spus David Popovici în cadrul Fair Play Podcast.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel