PLANUL ROȘU, activat la Tulcea. Accident naval grav. Șoferul unei ambarcațiuni era băut - UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un grav accident naval s-a produs în această seară în localitatea Murighiol.

UPDATE 22:25: Conform IPJ Tulcea, din primele verificări a rezultat faptul ca o ambarcațiune în care se aflau patru persoane, în timp ce naviga pe fluviul Dunarea, din amonte, braț Sfântu Gheorghe, cu intenția de a pătrunde pe Dunărea Veche, pe fondul unor neînțelegeri în deplasare, a intrat în coliziune cu o altă ambarcatiune (în care se aflau nouă persoane) care se deplasa din sens opus.

Ambii conducători au fost testați cu aparatul alcootest, iar pentru conducătorul primei ambarcațiuni a rezultat o valoare de 0, 34 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Politisții Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

UPDATE 20:45: Planu Roșu a fost dezactivat. La bordul celor două ambarcațiuni s-au aflat 13 persoane, dintre care 3 victime cu multiple traumatisme. Două dintre acestea au fost transportate la UPU Tulcea, iar cealaltă a fost preluată de elicopterul SMURD și transportată la UPU Constanța.

UPDATE: Din informațiile primite, în accident au fost implicate două ambarcațiuni, una de capacitate mare și una mai mică, ambele cu persoane la bord. 

Trei victime cu multiple traumatisme, dintre care 2 minori, primesc îngrijiri de la personalul medical aflat la fața locului.

VEZI ȘI: Accident NAVAL la Murighiol. Primele imagini de la fața locului

- Știrea inițială - 

Un accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcațiuni cu persoane s-a produs în localitatea Murighiol, județul Tulcea. Planul Roșu de intervenție al ISU a fost activat. 

Având în vedere numărul ocupanților, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea echipajelor medicale la fața locului.

Până la acest moment, 2 persoane ar fi grav rănite

Pentru gestionarea situației, în zona respectivă au fost trimise o ambarcațiune pentru transport scafandri și 3 ambulanțe ale serviciului județean de ambulanță. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis și un elicopter SMURD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel