Planul lui Trump după președinție. Dungaciu traduce mesajul ASCUNS: Luptă pentru CUCERIRE. GRAV pentru democrația americană
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Dan Dungaciu, sociolog și geopolitician, a interpretat mesajul pe care a continuat să îl transmită Donald Trump după ce Joe Biden a fost validat de Congresul SUA în funcția de președinte. 

Sociologul și geopoliticianul român Dan Dungaciu a explicat în exclusivitate pentru DC News ce a vrut să spună fostul președinte al SUA, Donald Trump, în mesajul următor: ”Deși acest lucru reprezintă sfârșitul celui mai mare prim mandat din istoria prezidențială, este doar începutul luptei noastre pentru a face America din nou mare”.

”Aș pune accentul, mai degrabă, pe partea a doua a mesajului lui Trump. Donald Trump a spus despre sine că a făcut în patru ani cât nu au făcut alții în 40, ș.a.m.d. Deci, dincolo de fațadă, mesajul lui Donald Trump este, în partea a doua, că lupta va continua, chestiune care era previzibilă. Deci tot ce s-a întâmplat în ultimele zile, mai puțin episodul cu devastarea Capitoliului, care cred că nu a fost parte a unui plan de schimbare violentă de putere din America, ci pur și simplu un eveniment neplanificat, cel puțin de Donald Trump, deci dincolo de acest episod, totul se îndrepta spre asta.

Mesajele pe care Donald Trump le-a dat la mitingul de susținere pentru Donald Trump în fața Casei Albe au fost aceleași. Alegerile au fost fraudate, sistemul ne fură, sistemul electoral nu mai este credibil, deci, prin urmare, lupta noastră va continua. Ce face Donald Trump acum, duce o luptă pentru partidul Republican, sau dacă vreți, pentru cucerirea partidului Republican, mesaj care a fost dat de fiul lui la aceeași manifestație despre care am menționat.

El a spus: Partidul Republican nu vă aparține vouă, arătând spre congresmenii americani, ci lui Donald Trump. La ce trebuie să ne așteptăm de aici înainte este că Donald Trump va încerca să preia partidul Republican sau va scinda partidul Republican într-o zonă trumpistă pentru că electoratul care a venit masiv la vot pentru Donald Trump nu a fost electoratul partidului Republican, a fost electoratul lui Donald Trump.

El este baza foarte solidă pentru o nouă construcție politică. Este baza celor 30-40% dintre cetățenii americani care cred că alegerile au fost fraudate, lucru extrem de complicat care va schimba ecuația strategică politică din America și lucru grav pentru democrația americană, pentru orice democrație.

Cel mai grav lucru pentru o democrație este ca cetățenii să-și piardă încrederea în instituțiile democratice, în special în procesul electoral. Când ai 30% dintre oameni, plus - minus, care își pierd încrederea în sistemul electoral, ai o problemă gravă, indiferent că pe oamenii aceia îi consideri idioți, deplorables, cum spunea Hillary Clinton, sau conspiraționiști. Ai o problemă gravă de sistem pe care trebuie să o abordezi. Chiar dacă se înșală toți. Este o problemă gravă cu care noua administrație Biden va trebui să se confrunte. Dincolo de asta, este limpede că Donald Trump nu va ieși din politică decât cu picioarele înainte, metaforic vorbind evident. El pleacă de la Casa Albă, cum era de așteptat, dar nu pleacă din politica americană. Deci Donald Trump își pregătește partidul lui Donald Trump. Un partid care își va extrage electoratul în special din partidul Republican, dar care are o bază electorală în acest moment consistentă”, a declarat Dan Dungaciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel