Data publicării:

Planul lui Putin de a extinde armata cel mai probabil nu va avea impact în război, transmit oficialii britanici

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Planul lui Putin de a extinde armata cu peste 100.000 de militari nu va avea succes, spun britanicii.

Planul Rusiei de a-și extinde forțele armate cel mai probabil nu va avea un impact asupra războiului din Ucraina, transmite Ministerul Apărării al Marii Britanii, potrivit BBC. Vladimir Putin a semnat recent un decret care va putea crește efectivul forțelor ruse cu 137.000 de soldați.

Reacția Marii Britanii nu s-a lăsat așteptată, iar oficialii au spus că puterea de atac a rușilor nu va crește, în parte din cauza pierderilor continue. Există informații pe surse potrivit cărora recrutanții au vizitat închisorile rusești, promițându-le deținuților libertate și bani. În prezent, Rusia are în jur de un milion de militari, la care se adaugă în jur de 900.000 de civili auxiliari.

Chiar și așa, sunt mai multe motive pentru care impactul noilor recrutări nu o să fie prea mare. Printre ele se numără faptul că Rusia a pierdut deja zeci de mii de soldați, nu există prea mulți recruți noi, iar aceștia nu sunt obligați practic să-și servească țara în afara granițelor.

Oficialii occidentali spun că între 70.000 și 80.000 de militari au fost uciși sau răniți de la invadarea Ucrainei de acum șase luni. Rusia plănuise o campanie scurtă și eficientă când a pornit invazia în februarie, însă rezistența ucrainenilor a fost suficientă pentru a transforma războiul în unul de uzură.

În prezent, rușii cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani trebuie să facă armata, chiar dacă mulți pot evita stagiul sau îi pot reduce durata prin scutiri medicale sau prin urmarea unor studii superioare.

Un polițist ucrainean care a devenit colaborator al rușilor, găsit spânzurat la Zaporojie

 

Este vorba despre Andrei Rizhkov, despre care presa ucraineană scrie că era polițist de frontieră ieșit la pensie. Acesta a fost găsit spânzurat în 27 august, în Mikhailivka, scrie Ukrinform, care citează administrația militară a regiunii Zaporojie, potrivit publicației Timpul.

Se pare că Andrei Ryzhkov fusese instalat de Rusia ca așa numit ”șef al poliției” din oraș.  Informația a fost făcută publică de Serghei Bratciuk, oficial din Odesa, care a precizat însă că se așteaptă mai multe informații pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Despre Andrei Ryzhkov, presa ucraineană scrie că, în calitate de polițist de frontieră ucrainean, el depusese un jurământ de credință poporului ucrainean. După ce a pensionat, a fondat chiar și o organizație publică cu numele patriotic ”Grăniceri Mikhailovshchina”.

Oficialii ucraineni, dezvăluiri despre nivelul de radiații de la Zaporojie, după bombardamente

 

Artileria rusă a bombardat duminică localităţi din apropierea centralei nucleare de la Zaporojie, aflate pe celălalt mal al Niprului, au declarat oficialităţi locale agenţiei Reuters, potrivit Agerpres.

Ministerul apărării de la Moscova a comunicat că ucrainenii bombardează zona. Purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konaşenkov, a declarat că două atacuri au lovit pe terenul centralei, însă nivelul radiaţiilor se menţine normal. Compania ucraineană Enerhoatom a confirmat că radiaţiile nu au crescut şi a transmis că nu are informaţii despre noi atacuri.

Centrala a fost ocupată de forţele ruse încă din martie, la începutul invaziei în Ucraina, iar ulterior Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc în repetate rânduri de bombardamente care periclitează cea mai mare instalaţie energetică nucleară din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel