Planul lui ”Gropișor” Dan pentru traficul din București. Chirieac: Va fi un scandal monstru
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
Sursă foto: Facebook Nicușor Dan
Analistul politic Bogdan Chirieac, jurnalistul Val Vâlcu și consultantul politic Cozmin Gușă au discutat la DC NEWS despre problema traficului din Capitală, dar și despre soluțiile lui Nicușor Dan care ar putea să-i înfurie pe bucureșteni.

Jurnalistul Val Vâlcu a atras atenția că primarul Capitalei, Nicușor Dan, vrea să rezolve problema traficului din București prin îngustarea spațiului pentru mașini și asigurarea unei benzi exclusiv pentru transportul în comun, totul în condițiile în care autobuze, tramvaie și troleibuze sunt puține, iar bani pentru altele noi nu au fost prevăzuți în Buget. 

"Te aduc cu picioarele pe pământ sau mai precis într-o groapă. Gropișor Dan, că vorbeați de părul lui Cioloș, că și-a lăsat Cioloș freza pe ochișori... Da Gropișor Dan, domnule, i-a trecut bugetul, n-are bani pentru tramvaie, se plângeau, sunt prea puține tramvaie și autobuze, dar pune bandă pentru autobuze. Deci îți ia o bandă din trafic, îi înghesuie.", a introdus informația jurnalistul Val Vâlcu.

"Asta e o nebunie. A încercat-o și Firea și ajunsese coada până la Săftica, vorbesc serios.", a intervenit imediat Bogdan Chirieac.

Experimentul, făcut și de Gabriela Firea

Proiectul lui Nicușor Dan ar fi deja în derulare în anumite zone ale Bucureștiului, a precizat Val Vâlcu.

"Este realizat acum. Nu în tot Bucureștiul, dar pe anumite artere procesul este în derulare. Ar avea sens. Îngustezi spațiul pentru mașini, creezi spațiu pentru autobuze, aduci autobuze. Ori aici se rupe firul, pentru că nu avem autobuze, tramvaie, troleibuze și nici nu sunt proiecții bugetare pentru achiziția lor. Nu mai spun că achizițiile durează de 10 ori mai mult decât să montezi niște bare.", a punctat Val Vâlcu.

Analistul Politic Bogdan Chirieac a reamintit că un astfel de proiect a vrut să facă și Gabriela Firea, pe vremea când era primar al Capitalei, dar că această idee nu s-a dovedit a fi una foarte inspirată.

"E un experiment pe care l-a făcut doamna Firea și l-a oprit fiindcă coada la intrare în București era literalmente până la Săftica. Deci blochezi Bucureștiul.", a precizat Bogdan Chirieac.

 

"Va fi un scandal monstru"

"Asta este strategia. Să te muți din mașina personală cât un tanc, să te muți pe un scaun de autobuz sau de tramvai, altfel nu se poate. Așa zice că e în toată Europa. Ideea nu e să lărgești bulevardele, ci să le îngustezi ca lumea să renunțe la mașini.", a explicat Val Vâlcu.

"Deci nu se pune problema să faci 7 inele în jurul Bucureștiului. Din inel te duci unde ai treabă, în caroul respectiv, cum se întâmplă în alte țări. Madridul are 12, Parisul are 18. Așa funcționează lucrurile. Deci va fi un scandal monstru. Și așa Bucureștiul este o imensă parcare.", a reacționat Bogdan Chirieac.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel