Data publicării:
Planul Dughin pentru federalizarea României, susținut de ”investitorii” străini
Planul lui Aleksandr Dughin, ideologul Kremlinului, de federalizare a României ar fi fost preluat și de o altă putere europeană, cel mai probabil Germania. Potrivit jurnalistului de investigații Cătălin Tache, rapoartele serviciilor secrete aduc tot mai multe elemente în susținerea scenariului potrivit căruia se încearcă federalizarea economică a Transilvaniei și apoi desprinderea de regiunile ”înapoiate” ale țării.
Într-un articol publicat de enational.ro, Cătălin Tache semnalează că în CSAT subiectul este evitat, iar România nu reacționează la provocările tot mai fățișe ale ”investitorilor” și grupurilor de lobby ostile.
Firmele de consultanță recomandă oprirea… la Brașov
Concret, se încearcă crearea unei „oaze economice” înfloritoare în Ardeal, care să devină un magnet pentru toți investitorii străini. Ambasadorii anumitor țări, dar mai ales influente grupări de consultanță, le recomandă fățiș marilor companii străine să se oprească până la Sibiu, cel mult la Brașov cu programarea unor noi investiții, pentru că doar această zonă este sigură. Reprezentanții marilor cancelarii nu mai garantează de acum înainte capitalul investit în alte zone geografice, li se spune investitorilor. Între timp, se intensifică achiziționarea de terenuri, de către străini.
Investitori-firme ale FSB, sub acoperire
Un alt raport îngrijorător al serviciilor monitorizează investițiile făcute de firme ale spionajului rusesc FSB, sub acoperire. Acestea ar fi dirijate cu predilecție spre anumite zone din Ardeal. În plan european, există riscul declanșării unei campanii de presiune pentru regionalizare, de la Bruxelles. În interior, capitalul românesc a fost decimat și nu contează pentru echilibrarea situației. O clasă politică tot mai vulnerabilizată va apela, în orice formulă de guvernare, la UDMR. Iar formațiunea atât de strâns legată de Budapesta nu va mai solicita, ca până acum ministerele Mediului sau Culturii, ci instituțiile care un cuvânt de spus în coordonarea economiei și atragerea investițiilor, avertizează Cătălin Tache.
Finalizarea acestui plan s-ar baza pe ”rețeaua sorosistă” a societății civile și pe înalți functionari ai Comisiei Europene, care vor declanșa o campanie privind necesitatea creării de euro-regiuni economice transfrontaliere, care să cuprindă zone stabile financiar, aparținând unor țări vecine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News