Plantele de interior vor crește și înflori cu ajutorul fulgilor de ovăz: un remediu eficient și ieftin
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Plantele de interior vor crește și înflori cu ajutorul fulgilor de ovăz, un remediu eficient și ieftin. Sursa foto: freepik.com
Plantele de interior vor crește și înflori cu ajutorul fulgilor de ovăz, un remediu eficient și ieftin. Sursa foto: freepik.com
Dacă florile din casă s-au ofilit nu te grăbi să scapi de ele.

De asemenea, nu merită să mergi la un magazin specializat pentru un supliment scump. Un remediu natural pe care oricine îl poate folosi le va salva. Tot ce trebuie să faci este să ai un pachet de fulgi de ovăz în bucătărie. Nu vei mai avea nevoie de ingrediente! Îți spunem cât de eficienți sunt fulgii de ovăz, folosiți ca îngrășământ pentru plantele de interior.

Un astfel de remediu natural va ajuta plantele de interior să-și restabilească un aspect sănătos. Vor începe să crească rapid și să înflorească abundent. Și toate acestea se datorează decoctului terapeutic din fulgi de ovăz.

Plantele care te ajută să-ți găsești fericirea: cultivă-le și îți vei găsi sufletul pereche

Datorită compoziției sale, bogate în oligoelemente utile, fulgii de ovăz au un efect favorabil asupra stării plantelor de apartament. Cert este că fulgii de ovăz conțin potasiu, fosfor, calciu, precum și multe alte substanțe care sunt necesare pentru creșterea sănătoasă a florilor de interior.

Făina de ovăz îți permite să echilibrezi cantitatea de azot din substrat și să îmbunătățești schimbul de gaze în sol. În plus, fulgii de ovăz sunt capabili să întărească sistemul radicular al plantelor. Este de remarcat faptul că fulgii de ovăz ajută la întărirea imunității florilor și la creșterea rezistenței acestora la  diverși factorii adverși.

Arunci semințele de lămâie? Patru moduri ingenioase de a le folosi în casă și grădină

Iată ce trebuie să faci

Prima metodă. Pentru a obține un îngrășământ eficient, pune jumătate de pahar de fulgi de ovăz într-un litru de apă curată. Lasă-i la infuzat o jumătate de oră. Apoi scurge toată apa într-un recipient separat. Toarnă apă curată în apa scursă din fulgii de ovăz, respectând raportul de 1:4. Udă florile de interior cu produsul rezultat.

Nu mai cumpăra îngrășăminte pentru plante: le poți face gratis chiar acasă. Plantele tale vor crește și vor înflori repede

A doua metodă. Există o altă metodă care îți permite să pregătești îngrășământul natural  mai rapid și mai ușor. Pentru a face acest lucru, macină fulgii de ovăz în pudră. Apoi adaugă-i pe pământul din ghiveci. Amestecă bine pentru ca fulgii să fie bine absorbiți. 

Făina de ovăz poate fi folosită ca îngrășământ nu doar pentru florile de interior, ci și pentru plantele din grădină și răsaduri. Un astfel de remediu natural garantează un rezultat excelent. De aceea, mulți grădinari cu experiență folosesc în mod activ îngrășământul din fulgi de ovăz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel