Plantele de cameră care „consumă” energia banilor: scapă imediat de ele
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Plantele de cameră care „consumă” energia banilor- scapă imediat de ele. Sursa - Pexels
Plantele de cameră care „consumă” energia banilor- scapă imediat de ele. Sursa - Pexels
Se știe că plantele de cameră au o anumită energie. În timp ce unele sunt capabile să curețe aura casei și să atragă dragostea și norocul, altele au o energie distructivă.

Feriga este renumită pentru energia sa proastă. Din cele mai vechi timpuri, s-a crezut că această plantă este un simbol al morții și al tristeții. Plantă atrage incendii, daune proprietății și oportunități ratate. De asemenea, îi duce pe oameni în depresie.

Lianele sunt capabile să devoreze energia banilor. Proprietarii lor sunt mereu îngropați în datorii. Toate planurile lor se termină cu un eșec financiar.

Cultivă ghimbir, acasă, în ghiveci: bucură-te de savoarea și aroma lui în preparatele culinare

Iedera emană o energie masculină negativă, care îi alungă pe bărbați din casă. În același timp, dacă un bărbat nu pleacă de acasă, atunci își pierde capacitatea de a câștiga bani, iar acest lucru duce adesea la divorț.

Azaleea este o plantă mai inofensivă, care  aduce însă dezechilibru energiei casei. Deci, energia banilor va părăsi casa ta, iar capacitățile financiare vor fi reduse, lucru care duce la dificultăți financiare. 

BONUS. Aceste plante alungă gândacii: pune-le în casa ta și insectele vor dispărea 

 

Dacă gândacii v-au invadat apartamentul, este incredibil de dificil să-i eliminați.

Gândacii terorizează gospodinele, chiar dacă mențin o curățenie perfectă în casă și folosesc mijloace agresive. Există câteva plante, al căror miros gândacii nu-l suportă.

Puteți lupta însă cu acești dăunători cu ajutorul unor remedii naturale: vorbim despre plante, care resping gândacii. 

Săpun cu semințe de mac, făcut în casă: se face simplu, este ieftin și oferă multă satisfacție 

Gândacii nu tolerează mirosul frunzei de dafin. Se recomandă așezarea frunzelor în locurile unde apar adesea gândacii: sub chiuvetă, pe mese, dulapuri, lângă coșul de gunoi. Pentru a face mirosul mai puternic, măcinați frunzele de dafin într-un mojar și răspândiți această pulbere în apartament.

Spilcuța este o plantă medicinală, care seamănă cu o margaretă cu petale lungi. Poate fi albă sau roz. Floarea nu doar că respinge insectele, dar le dăunează și sistemului nervos. Puneți în apartament  buchete de spicluță.

Spray-ul care șterge orice urmă de praf din casă. Îl poți face acasă dintr-un singur ingredient

Mirosul de mentă nu este agreat de gândaci, dar este plăcut pentru oameni. Împrăștiați frunzele de mentă în zonele în care frecvent vin insectele. Pentru a face mirosul mai puternic, menta poate fi zdrobită într-un mojar.

O altă floare care este un dușman de moarte al gândacilor este tanaceul comun. Aceasta este o floare sălbatică care este ușor de găsită pe câmp. În sezonul rece, puteți cumpăra flori de tanaceu din plafar. Puteți răspândi florile prin casă sau trata suprafețele cu un decoct de tanaceu.

Ramurile și frunzele de soc sunt otravă pentru gândaci. Puneți părțile plantei în locuri unde apar adesea dăunători.

BONUS: Cum să crești un copac de avocado acasă: încearcă două metode care nu dau greș. Bucură-te de rezultate

Avocado este un fruct, care conține o cantitate imensă de substanțe utile sănătății noastre.

Plante pe care trebuie să le ai în casă: elimină mucegaiul și umezeala

Cei care au cultivat vreodată avocado știu că există două metode pentru a cultiva un astfel de copac acasă.

Metoda 1 - Cu un cuțit ascuțit  faceți 4 găuri de 2-3 mm în sâmburele de avocado și introduceți scobitori în ele. Turnați apă într-un pahar și puneți sâmburele. Scobitorile trebuie să se sprijine de marginile paharului, ca doar jumătate de sâmbure să fie acoperi de apă.

Cantitatea de lichid din pahar trebuie menținută la același nivel și schimbată la câteva zile. Paharul cu sâmburele de avocado trebuie să stea pe pervaz sub razele soarelui. Peste o lună vei vedea prima rădăcină. Când rădăcina va avea 3-4 cm lungime, scoateți scobitorile din sâmbure și puneți-l într-un ghiveci cu pământ.

Locurile din casă unde e bine să aşezăm plantele: Să evităm feriga

Metoda 2 - Luați un ghiveci din plastic sau ceramică cu orificii de drenaj pe fund, umpleți-l cu un amestec de pământ pentru plante de apartament și nisip și plantați un sâmbure de avocado astfel încât 2/3 din el să rămână la suprafață. Udă sâmburele la fiecare 2-3 zile și, după câteva luni, vei vedea primii lăstari.

Cum să îngrijești un avocado în ghiveci

Dacă ați sădit sâmburele de avocado, care a fost ținut într-un pahar cu apă, atunci puneți-l într-un loc cald și luminos. Vara, udați-l la fiecare 3-4 zile, iar în sezonul rece - o dată pe săptămână. Este mai bine să nu țineți planta la umbră, altfel nu va crește.

Nu lăsați solul să se usuce. Udați în mod regulat solul și pulverizați mlădița. 

Plantele tale suferă de căldură? Rezolvă problema în câțiva pași simpli cu această metodă originală

În primele câteva luni, avocado va crește rapid - până la 50 cm, apoi se va opri. În acest moment, trebuie ciupit și să repetați acest lucru atunci când sunt mai mult de 6-8 frunze pe lăstar. Vara, este mai bine să lăsați avocado afară, dar amintiți-vă că, dacă temperatura scade sub +10° C, atunci trebuie neapărat să aduceți planta în interior.

Citește continuarea AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel