Plantele care vindecă rapid rănile. Sunt cele mai bune
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă vrei să știi cum poți vindeca rănile folosind remedii naturale, trebuie să știi că ai la îndemână mai multe plante eficiente.

Frunze de pătlagină

Frunzele se zdrobesc uşor şi se pun direct pe rană pentru a opri hemoragiile şi a cicatriza rapid tăietura. Poţi folosi planta sub formă de tinctură sau de pulbere, pentru răni produse prin tăietură sau zgârietură, potrivit clickpentrufemei.ro. În cazul rănilor purulente, foloseşte o infuzie obţinută astfel: 20 g frunze uscate şi mărunţite la o cană cu apă clocotită, lăsate 10-15 minute. Fă spălături locale de mai multe ori pe zi.

Suc de aloe vera

Sucul de aloe vera conţine vitamine şi de antioxidanţi. Se foloseşte proaspăt. Poate fi aplicat direct pe piele, ca un unguent. Sucul e bun împotriva arsurilor şi regenerează tegumentele.

Vezi și: Cele mai bune ceaiuri pentru imunitate

Cataplasme cu coada calului
 

Pentru rănile care se vindecă greu, pe fistule (ulceraţii adânci în ţesut) foloseşte Coada calului în spălături şi băi cu infuzie concentrată. Apoi, aplică cataplasme cu planta opărită, învelită în pânză şi aplicată pe leziune.

Pulbere de coada şoricelului
 

Pulberea de coada șoricelului este un hemostatic natural şi se aplică pe tăieturi şi zgârieturi, după spălarea şi dezinfectarea prealabilă. Poţi presăra pe locul dureros puţină pulbere de plantă. Cu infuzia de flori (maximum trei linguri la o cană) poţi face băi sau poți aplica niște comprese.

Sunătoare

Uleiul de sunătoare este unul din cele mai bune leacuri pentru rănile pielii, potrivit lataifas.ro. Se poate prepara în casă din flori proaspete. Acestea se pun într-o sticlă sau într-un borcan și se acoperă cu ulei de măsline, sau ulei de in dacă se va folosi pentru arsuri. Se lasă la macerat 3 săptămâni într-un loc călduros. Este gata când a dobândit o nuanță roșiatică. Uleiul se strecoară și se aplică pe piele. Poate fi folosit în răni deschise, julituri, sângerări, opăriri și arsuri.

Vezi și: Ceaiurile care îți curăță vasele de sânge. Le are oricine în casă

Crețișoară

Această plantă nu vindecă rănile, ci susține organismul și inima atunci când o persoană are de-a face cu o rană purulentă, cu un abces sau o rană ulceroasă însoțită de febră. Se face o infuzie dintr-o linguriță de crețișoară și 1 cană cu apă clocotită. Se recomandă câte 2-3 ceaiuri pe zi, consumate cu înghițituri mici.

Tătăneasă

Tătăneasa poate vindeca orice fel de rană, externă sau internă. Se recomandă tinctura de tătăneasă preparată din rădăcinile plantei. Acestea se curăță cu o perie și se toacă mărunt. Se introduc într-o sticlă sau într-un borcan și se acoperă cu rachiu de cereale de 40 de grade. Se lasă la macerat 14 zile, apoi alcoolul se strecoară. Se înmoaie o pânză în tinctură și se aplică pe rana unsă în prealabil cu cremă de gălbenele sau ulei.

Vezi și: Ceaiurile care curăță colonul. Remedii naturale pe care le găsești în plafar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel