Plantele care te vor ajuta să scapi de mirosul urât din casă. Nu vei mai avea nevoie de odorizante
Află în articol care sunt plantele ce elimină mirosul urât din casă.
Deși poți apel la soluțiile pulverizante din supermarket-uri sau la lumânările parfumate pe care le găsești acum în cam toate magazinele pentru a scăpa de mirosul neplăcut din casă, există o soluție mult mai sănătoasă. Pe lângă aerisirea zilnică, care este absolut necesară, puteți apela la ajutorul plantelor. Acesta pot elimina mirosul urât din casă pe lângă faptul că vă oferă un aer mult mai curat.
Dacă vrei să te folosești de plante pentru o mână în rezolvarea acestei probleme, află că citricele sunt cele mai bune pentru că mireasma lor este asociată cu ideea de curățenie și prospețime, scrie playtech.ro. În plus, aceste plante au și proprietăți calmante. În casele românilor este de obicei întâlnit lămâiul, dar sunt și alte plante pentru care poți opta. Un exemplu este iasomia. Te va ajuta să ai o cameră care miroase frumos datorită parfumului floral. Îți poți pune în casă și gardenie sau mușcate. La bucătărie poți pune câteva ghivece cu plante aromatice: rozmarin, cimbru, mentă sau busuioc.
Flori proaspete care pot masca mirosurile neplăcute
Dacă nu îți dorești plante în ghiveci, poți opta pentru florile proaspete. Acestea, pe lângă faptul că îți înfrumusețează casa, o și parfumează. Decorul unei încăperi poate deveni mai vesel și mai delicat dacă pui o vaza cu flori pe un raft sau pe o măsuță. Cât despre parfum, orientează-te către cele pe care le admiri tu, dar ține cont și de tăria aromei, scrie elvila.ro.
Crinii, de exemplu, nu pot fi ținuți în camere de dimensiuni reduse, tocmai pentru că mirosul lor este foarte puternic. Freziile, tuberozele sau trandafirii au la rândul lor esențe destul de tari, dar sunt mai ușor tolerabile, așa că le poți folosi cu încredere pentru a-ți bucura ziua.
Dintr-o singură orhidee poți obține o sută de flori. Iată TRUCUL simplu
Dintr-o singură orhidee poți obține o sută de flori. Dacă ai o plantă pe care îți dorești să o înmulțești prin stimularea rădăcinii singur acasă vei avea nevoie de mușchi sphagnum. Mușchiul este uscat, de aceea e nevoie să fie muiat în apă. Din mușchiul înmuiat, cu ajutorul unui fir de ață trebuie să formezi două bile. Cu ajutorul aceleiași ațe, atent pentru a preveni deteriorarea plantei, trebuie să legi mușchiul de partea inferioară a germenului. În continuare, e nevoie să creezi efectul de seră. Află AICI cum faci acest lucru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News