Plante ușor de întreținut. Nu au nevoie de multă atenție și se udă rar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă îți dorești câteva plante pentru casa ta, dar nu vrei să-ți dea prea multe bătăi de cap îngrijirea lor, avem câteva propuneri pentru tine.

Orhideea-molie

Această specie de orhidee preferă un pervaz cu lumina moderată sau un mediu similar. Trebuie udată o dată la 7-10 zile. Înfloreşte, de obicei, la sfârşitul iernii până în primăvară. Vara, isi pierde florile.

Anthurium( floarea flamingo)

Pune anthuriumul într-un loc cald, puternic luminat, dar nu în contact direct cu razele solare. Udă planta astfel încât solul să rămână mereu umed, dar nu încărcat de apă, potrivit aflacum.ro. O jumătate de cană pe săptămână ar trebui să fie de ajuns. 

Coffea Arabica (plantă de cafea)

Coffea Arabica se ține lângă o fereastră cu jaluzele sau umbrită. Solul din ghiveciul nu trebuie să nu se usuce. Udă planta cel puţin o dată pe săptămână. 

Vezi și: Plantele care produc oxigen noaptea. Îți vor curăța aerul din casă

Maranta (planta rugăciunii)

Plasează maranta într-o cameră luminoasă, dar departe de lumina directă a soarelui. Acestei plante nu îi place solul uscat, dar nici cel îmbibat de apă. Se numeşte planta rugăciunii, deoarece îşi ridică frunzele într-o poziţie verticală, pe timp de noapte, creând iluzia unor mâini împreunate care se roagă. 

Philodendron cu frunză ruptă (monstera deliciosa sau plantă de brânză elveţiană)

Preferă lumina solară indirectă, aşa că o poţi pune în dreptul unei ferestre cu perdea transparentă. Udă monstera deliciosa o dată pe săptămână şi mai rar în sezonul rece. 

Vezi și: De ce să uzi plantele la ghiveci cu apă îndulcită. Trucul util

Tradescanţia zebrina (planta telegraf)

Această floare creşte în zone cu umbră parţială, dar e în regulă şi în locuri însorite, dacă solul este păstrat umed. Udă planta de două ori pe săptămână şi mai rar pe timp de iarnă.

Schefflera (arborele umbrelă)

Schefflera se simte foarte bine într-o cameră bine luminată, cu suficientă lumină solară indirectă. Udă arborele o dată pe săptămână, iar iarna la trei săptămâni. 

Vezi și: Cum folosești apa oxigenată în cazul plantelor ofilite. Ajută foarte mult

De ce să pui bețe de chibrit în ghivecele cu flori. Trucul excelent care funcționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel