Plante cu beneficii uriașe pentru piele. Însă atenție la una foarte folosită și puternică! Vine la pachet cu cei mai periculoși alcaloizi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Natura poate să aducă pielii beneficii incredibile.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a vorbit, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, a vorbit despre demachiere și despre cum putem folosi natura în beneficiul pielii noastre.

„Demachierea nu înseamnă neapărat înlăturarea machiajului, ci curățarea tenului de impurități, de celule moarte. Înseamnă curățarea și eliberarea porilor și nu are legătură cu machiajul. Eliminăm mască de impurități care se formează pe timpul zilei”, a explicat Ioana Marinescu.

„Foarte multe leacuri băbești funcționează foarte bine”, a mai zis specialistul în emisiune. „Sunt tot felul de plante pe ale căror calități, dacă le știm și folosim, avem niște rezultate fabuloase. În produsele pe care le formulez încerc să aduc enorm de multe active botanice. Din punctul meu de vedere, natura îți dă răspuns la orice. Îți dă vindecare. Dar trebuie să știm exact dozele pe care trebuie să le folosim, altfel poate fi periculos”, a zis Ioana Marinescu, oferind și un exemplu în acest sens: „Mătrăguna e una dintre cele mai puternice plante cu cei mai periculoși alcaloizi. E folosită pentru sănătate.”

„Dacă ți-o faci prietenă, natura poate să aducă pielii beneficii incredibile”, a subliniat Ioana Marinescu.

Vrei tenul perfect ca și când ai avea un filtru de pe Instagram? Nimeni nu o să știe că te-ai dat cu ceva pentru că arată foarte natural

„După ce am făcut curățarea pe toată pielea feței, recomand spray-urile care au un ingredient pur super concentrat. De exemplu, pentru zi, pe perioada verii cel puțin, o recomandare foarte bună este spray-ul SEBULESS. În general, vara, tenul secretă mult mai mult sebum, iar acest spray ajută ca tenul să nu secrete atât de mult sebum și să nu lucească. Nu ne simțim foarte bine atunci când, la jumătatea zilei, tenul ne lucește foarte tare. 

Dacă tenul este foarte deshidratat, putem folosi un spray cu hialuronic sau cu colagen pur care să-i dea confortul de care are nevoie.

În rutina de zi, putem adăuga un ser. Diferența dintre ser și cremă este că serul are ingrediente foarte concentrate care intră mult mai activ în piele. În general, eu recomand ca ziua să dăm antioxidanți. Antioxidanții sunt esențiali în lupta cu fotoîmbătrânirea și în lupta cu tot ceea ce înseamnă poluare, și raze ultraviolete. Ar trebuie să fie prezenți negreșit în prima perioadă a zilei pentru a putea să ne protejeze foarte bine. Apoi aplicăm crema bază de machiaj. Din punctul meu de vedere, ce am spus aici este super suficient pentru zi”, a mai spus Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel