Plante care nu au ce căuta în casa ta. Sunt toxice
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie creată de Maisa Borges, de la Pexels
Fotografie creată de Maisa Borges, de la Pexels
O plantă de interior poate aduce un strop de culoare și prospețime în casă. Deși sunt frumoase și încântătoare ochiului, unele plante pot fi extrem de toxice pentru tine și animalul de companie. 

1. Filodendron

Filodendronul este o plantă de apartament pe care o întâlnim destul de des, în special în holuri sau birouri. Este o plantă ornamentală frumoasă, rezistentă și este ușor de întreținut.  Ceea ce mulți oameni nu știu, totuși, este că planta conține cristale de oxalat de calciu toxic.

Pentru oamenii adulți, aceste cristale prezintă un risc minim. Dar pentru copii, pisici și câini, acestea sunt extrem de toxice.

Când este ingerat, oxalatul de calciu determină umflarea limbii, dificultăți de respirație, vărsături, convulsii și dificultăți la înghițirea alimentelor.

2. Dieffenbachia

Dieffenbachia, mai frecvent numită „trestie mută”, este cunoscută și venerată pentru frunzele sale mari și pestrițe. Din păcate, pe cât este de deosebită, pe atât de otrăvitoare e!

Frunzele, tulpina și rădăcina plantei sunt extrem de toxice atât pentru oameni, cât și pentru animalele de companie.

Sucul (conține oxalat de calciu) plantei Dieffenbachia era folosit de indigeni la prepararea otravei pentru prinderea animalelor sălbatice. Deteriorează țesuturile pielii și provoacă inflamații și vărsături.

3. Iedera dracului

Iedera dracului este o plantă incredibil de rezistentă; are nevoie doar de un borcan umplut cu apă. Datorită acestei calități, este foarte populară și des întâlnită în case. Ceea ce majoritatea lumii nu știe este că prezintă un risc toxic pentru sănătate. Iar pentru animalele de companie poate fi mortală atunci când este ingerată. Simptomele sunt sufocare, umflarea limbii, dificultăți de respirație și insuficiență renală, cauzate de oxalatul de calciu.

Vedeți mai multe plante toxice pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel