Data publicării:
Planta pe care toată lumea trebuie să o aibă în casă: parfumează interiorul și ține insectele departe
Uneori unele probleme, cu care ne confruntăm, par greu de rezolvat. Printre acestea regăsim și insectele care ne invadează casele. Le putem găsi peste tot: fie în cămară, fie în dormitor, făcându-ne surprize neplăcute, când le găsim.
Dacă prezența insectelor în casă este limitata, puteți folosi produse speciale, care se găsesc în magazinele specializate și care pot avea un efect excelent.
Cu toate acestea, produsele de magazin au dezavantaj. În primul rând, sunt poluante pentru mediu și potențial toxice și pentru noi. În plus, costă destul de mult și nu vrem să cheltuim prea mulți bani în aceste vremuri nesigure.
Din fericire, o singură plantă ar putea fi suficientă pentru a alunga insectele din casele noastre. Planta despre care vorbim nu doar că ține insectele la distanță, ci ne parfumează casa.
Prepară, în casă, un balsam parfumat pentru haine: din două ingrediente naturale și fără costuri
Uneori sunt suficiente doar câteva plante pentru a ține insectele la distanță. De exemplu, astăzi vă recomandăm cimbrişorul cu aromă de lămâie. Este o plantă aromatică care miroase a lămâie, dar al cărei aspect seamănă puternic cu cimbrul. Această plantă nu este bine cunoscută, dar creșterea ei este o idee bună din multe motive.
În primul rând, este o plantă foarte ușor de cultivat. Nu necesită îngrijire specială, atâta timp cât este plantată în sol uscat. Planta nu trebuie udată prea mult: dimpotrivă, dacă o udăm prea des riscăm să o pierdem. Așa că asigurați-vă că o udați doar atunci când solul începe să fie vizibil uscat.
Pune usturoi sub pernă: vei fi surprins când vei vedea ce se întâmplă
Planta poate fi sta atât în zone cu soare puternic, cât și în lumină slabă. După faza de creștere, frunzele sale pot fi colectate și uscate.
Pentru a tine departe insectele, alegeți aceasta frumoasă plantă, care ne va parfuma întreaga casă.
De fapt, frunzele cimbrişorului cu aromă de lămâie sunt excelente la gătit. Vă recomandăm să le folosiți pentru preparatele din carne și pește la grătar, pentru a le spori gustul.
Cimbrişorul cu aromă de lămâi are și un efect de respingere a insectelor. Muștele și țânțarii se vor gândi de două ori înainte să vă intre în case sau grădina, după ce vor simți parfumul cimbrișorului cu aromă de lămâie. Pe scurt, vorbim despre o plantă cu utilizări multiple și care ne-ar putea ajuta să stăm departe de mușcăturile de insecte pe tot parcursul verii.
Remedii pentru a calma înțepăturile de țânțari: poartă-le cu tine și vei fi ocolit de insectele enervante
Țânțarii nu ne vor mai speria dacă purtăm mereu cu noi cel puțin unul dintre următoarele remedii, potrivite și pentru copii:
Gel de aloe vera Doar puneți o cantitate mică din acest gel proaspăt și liniștitor pentru a simți imediat mai puțin disconfort, mâncărime și arsuri. Aloe vera ajută la regenerarea pielii. Dacă crești planta în casă, puteți folosi o frunză tăiată în jumătate, pe care o veți aplica pe înțepătură.
Gălbenele Un alt remediu excelent pentru înțepăturile de țânțari este crema sau unguentul de galbenele. De fapt, această plantă conține ingrediente active cu o putere de calmare a pielii și, prin urmare, ajută la evitarea disconfortului provocat de înțepăturile de insecte.
Ulei de arbore de ceai este excelent și pentru ținerea țânțarilor la distanță. Poate fi folosit și pe înțepătură, pentru a ameliora mâncărimea și roșeața.
Ulei esențial de lavandă La fel ca și uleiul de arbore de ceai, uleiul de lavandă se poate are un efect calmant.
Gheaţă Dacă ești acasă și nu ai altceva la dispoziție, un remediu clasic și eficient pentru a înlătura imediat disconfortul unei înțepături de țânțari este un cub de gheață. Aplică cubul de gheață pentru câteva secunde pe înțepătură și va ameliora roșeața și mâncărimea.
Pastă de dinţi Un alt remediu foarte simplu, dar eficient atunci când ești acasă este să aplici pastă de dinți pe înțepătură.
Pune folie alimentară în congelator și vei scăpa de straturile de gheață: Încearcă și tu acest truc
Lămâia este un remediu al bunicii foarte versatil, folosit și în cazul mușcăturilor de țânțar. Aplică o felie de lămâie pe înțepătură, ține-o câteva minute sau stoarce puțin suc. Efectul său astringent și dezinfectant va ajuta la dezumflarea zonei.
Ceapă Poți folosi o ceapă tăiată în jumătate, frecând-o pe zona afectată. Substanțele din ceapă vor ajuta la dispariția rapidă a disconfortului, prevenind umflarea pielii.
Miere Chiar și mierea, cu calități antiinflamatoare, poate ajuta în cazul mușcăturilor de țânțari. Aplicați o cantitate mică de miere și lăsați să acționeze câteva minute înainte de clătire.
Bicarbonat de sodiu Bicarbonatul de sodiu poate fi util împotriva înțepăturilor de țânțari pentru a dezinfecta zona, a preveni umflarea acesteia și a ajuta pielea să se regenereze.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News