Planta pe care ar trebui să o ai, neapărat, în casă: aduce fericire, dragoste și bani 
Data actualizării:
Data publicării:
Autor:
WhatsApp
Planta pe care ar trebui să o ai, neapărat, în casă - aduce fericire, dragoste și bani Sursa foto - Pexeles
Planta pe care ar trebui să o ai, neapărat, în casă - aduce fericire, dragoste și bani Sursa foto - Pexeles
O floare, originară din Columbia, oferă multe proprietăți benefice femeilor. Această floare este o magie pentru femei. Vorbim despre Crinul păcii.

Planta, numită și Spathiphyllum Walissi, provine din Columbia din America de Sud. Dacă la început și-a datorat numele botanistului german Gustave Wallis (1830-1878), care o adus-o în Europa în 1824, numele său s-a transformat datorită florilor în formă de lună.

Devenită populară încă de atunci, femeile au motive întemeiate să creadă că această plantă are virtuți magice. Fie că este în ghiveci sau într-o vază,  Crinul păcii aduce energie pozitivă în casă, atrage bani și noroc.

Cititi si: Obiecte care atrag nenorocirea: scăpă imediat de gunoiul din portofel, dacă vrei să ai bani 

De asemenea, oferă femeilor fertilitate și armonie. Proprietățile sale magice s-ar putea datora florilor sale care seamănă cu luna, adică cu Selene, zeița lunii din mitologia greacă, care se scaldă în oceane înainte de a stăpâni cerul. Luna a avut întotdeauna virtuți spirituale, fiind, de asemenea,  întruchiparea feminității.

Purifică aerul din locuință și aduce o stare de bine 

Spathiphyllum wallisii sau crinul păcii este o plantă purificatoare a aerului din locuință, aduce o stare de bine și te ferește de razele emise de aparatele electrocasnice. Această plantă are capacitatea de a elimina chiar și substanțele toxice provenite din fumul de țigară, dar și acetona, amoniacul, benzenul și xilenul.

Pe lângă aceste beneficii, are și rolul de „dezumidificator” în încăperile în care umiditatea atmosferică este prea ridicată. Spatifilum poate fi amplasată chiar și în dormitor. Planta este originară din America şi Asia, este decorativă prin frunze și prin florile sale care se menţin pe plantă o perioadă lungă a anului.

Nu rata si: Pâinea este tare și uscată? Trucuri cu care o puteți împrospăta ca și cum abia a fost cumpărată

 

 

Cum se îngrijește Crinul păcii

 

Spathiphyllum necesită cantităţi mai ridicate de apă în sol comparativ cu restul plantelor, însă între două udări pământul trebuie să respire. În timpul verii udați Crinul păcii de două ori pe săptămână și iarna săptămânal sau în funcție de necesitate. Deoarece frunzele sunt subțiri, adaptate zonei de origine (umede) asigurați pulverizarea zilnică.

 

Pistrui falși, o tendință periculoasă pe TikTok. Dermatologii trag un semnal de alarmă: Nu încercați asta!

Planta poate fi amplasată atât în spații bine luminate cât și la semiumbră, însă în niciun caz în soare direct sau în zone slab luminate, potrivit  flowertime.ro

Planta Crinul păcii este rezistentă la dăunători, însă excesul de umiditate din sol duce la putrezirea plantei, la îngălbenirea frunzelor şi la formarea musculiţei albe în pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel