Planta de primăvară care tratează afecțiunile inimii, protejează ficatul și elimină toxinele din rinichi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Planta de primăvară care tratează afecțiunile inimii, protejează ficatul și elimină toxinele din rinichi / Foto: Pixabay, de congerdesign
Planta de primăvară care tratează afecțiunile inimii, protejează ficatul și elimină toxinele din rinichi / Foto: Pixabay, de congerdesign
Află în articol care este planta de primăvară care vindecă afecțiunile inimii, protejează ficatul și elimină toxinele din rinichi.

Pentru mulți pătrunjelul este doar verdeața pe care o pun în ciorbă sau alte preparate pentru gust, însă puțini știu că această plantă are și o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pătrunjelul este bogat în proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esențiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol și vitamina K, scrie doc.ro.

Deși acum este cunoscut mai mult ca aliment, în trecut acesta era folosit de vraci pentru crearea remediilor naturiste. Planta este apreciată pentru că vitaminele, minerale și antioxidanți pe care îi are acționează precum o armata puternică împotriva toxinelor și substanțelor nocive care ajuns în organismul nostru.

Beneficiile pătrunjelului

În cazul în care suferi de o afecțiune cardiovasculară cronică, află că un consum regulat de pătrunjel te poate ajută să eviți agravarea acestei boli. Se pare că datorită frunzelor de pătrunjel consumate crude sau în diverse preparate sângele nostru este fluidizat și ajutat în circulația acestuia către creier. Planta ajută la dilatarea arterelor, poate împiedică apariția cheagurilor de sânge și scad riscul de ateroscleroza. Și asta nu este tot. Pătrunjelul reglează și nivelul tensiunii arteriale și al colesterolului din sânge.

Dacă ai probleme cu ficatul, trebuie să știi că pătrunjelul este antioxidant, diuretic și calmant general. În cazul bolilor hepatice, s-au observat îmbunătățiri ale stării generale în cazul persoanelor cu hepatită, care mănâncă pătrunjel aproape în fiecare zi, chiar și în cantități mici. Pe lângă faptul că pătrunjelul ajută la eliminarea toxinelor, mai și ajută la vindecarea și regenerarea ficatului.

Dacă rinichii tăi nu funcționează cum ar trebui în mod normal, trebuie să știi că și aici te poate ajuta pătrunjelul. Consumul de ceai de pătrunjel te ajută să crești producția de urină și să elimini toxinele din organism. De asemenea, ajută la prevenirea absorbției de sare din țesutul rinichilor și previne formarea pietrelor de rinichi, scrie csid.ro. Pentru a te asigura că rinichii tăi funcționează bine poți urma câte un program de detoxifiere cu ceai de pătrunjel.

VEZI ȘI: Ceai de pătrunjel, băutura care te ajută să slăbeşti. Reţeta pe care trebuie să o cunoşti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel