Planta care este letală pentru muște, țânțari și alte gâze: puneți-o pe balcon și veți scăpa de insecte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Planta care este letală pentru muște, țânțari și alte insecte - puneți-o pe balcon și veți scăpa de insecte. Sursa - pixabay.com
Planta care este letală pentru muște, țânțari și alte insecte - puneți-o pe balcon și veți scăpa de insecte. Sursa - pixabay.com
Pe timpul verii, pe lângă căldura insuportabilă, mai există o problemă destul de neplăcută: prezența insectelor.

Favorizate de temperaturile ridicate, insectele se înmulțesc și ne provoacă multe probleme. Printre cele mai comune insecte se regăsesc, cu siguranță, muștele și țânțarii, care profită de climatul favorabil pentru a se hrăni și a se reproduce. Mai avem apoi furnici, lăcuste, ploșnițe, precum și căpușe și purici, care ne atacă animalele de companie.

Pasta de dinți, un aliat de nădejde în gospodărie: 5 situații neașteptate în care o puteți folosi

Pentru a combate insectele, pot fi folosite diferite insecticide cumpărate sau care pot fi preparate chiar în casă, cu produse din cămară. Cu toate acestea, o altă modalitate de a elimina insectele, ar putea fi să crești plante carnivore, cum ar fi Sarracenia, numită și planta ulcior

Este o plantă carnivoră, care este letală pentru muște, țânțari și alte insecte. Sarracenia este o plantă originară din America de Sud și aparține familiei Sarraceniacee. Are o rădăcină rizomatoasă din care pleacă direct frunzele de culoare verde strălucitoare. Acestea din urma, dispuse în rozete bazale, formează organele tubulare, numite ascidii, care îndeplinesc o funcție foarte importantă.

Scapă de petele de pe prosoapele de bucătărie fără să le speli: o modalitate neobișnuită, dar eficientă

În interior, există multe glande, capabile să producă o substanță gelatinoasă colorată și parfumată care atrage insectele. Odată intrate în interiorul lor, insectele rămân prinse în apă și apoi sunt împinse încet în jos pentru a fi digerate de enzime.

De la începutul primăverii până la sfârșitul verii, saracenia înflorește.  În această perioadă, produce pețiole mici, pe care înfloresc florile, de obicei galbene, roșii sau maro.

Planta, care ține la distanță insectele, poate fi cultivată, cu ușurință, atât în ​​ghivece, cât și în curte.  Saracenia prefera solurile moi, umede, ușor acide, compuse dintr-un amestec de turbă și nisip. Pentru expunere, este de preferat să o așezi în medii luminoase și însorite. 

Ușa mașinii de spălat nu se deschide? Iată trei soluții eficiente cu care poți rezolva problema

Solul trebuie menținut umed.  Trebuie să udați planta în mod constant, mai ales în timpul verii. Este indicat să o irigați cu apă de ploaie sau apă distilată, deoarece apa prea calcaroasă ar putea altera calitatea solului.

Un lucru pe care nu trebuie să îl faceți este însă să administrați îngrășăminte. De fapt, saracenia este capabilă să obțină nutrienții necesari supraviețuirii sale doar prin digestia insectelor.

Fă acest lucru o dată pe lună și chiuveta nu se va înfunda niciodată: trucul pe care doar instalatorii îl cunosc

În ciuda faptului că este o plantă carnivoră, care este letală pentru insecte, saracenia nu este imună  la atacurile ciupercilor și al paraziților. Există paraziți și insecte, precum afidele, acarienii și omizile care ataca planta. În scurt timp, plana se poate usca.

Pentru a salva planta, este suficient să scufundăm saracenia, timp de 24 de ore, în apă demineralizată, care poate fi cumpărată din orice supermarket sau obținută de la unele electrocasnice, precum dezumidificatorul și aparatul de aer condiționat, sau din dezghețarea congelatorului.

În aceste cazuri, apa trebuie filtrată și apoi fiartă aproximativ 15 minute, pentru a preveni formarea algelor.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel