Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Plângere penală la Spitalul de Pediatrie din Cluj, după ce un bebeluș de 4 luni a murit. Ce spun medicii

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este anchetă la Spitalul de Pediatrie din Cluj după ce un bebeluș de 4 luni a murit.

Sunt acuzații grave la Spitalul de Pediatrie din Cluj după moartea unui bebeluș de 4 luni. Părinții susțin că micuțul lor trebuia operat de urgență din cauza unei boli cardiace, doar că nu a mai avut loc la Institutul Inimii așa că a rămas în grija medicilor de la Spitalul de Pediatrie. După moartea copilului ei au depus plângere penală.

VEZI ȘI: Rafila, clarificări în cazul Pantelimon. Filmul operațiunilor de control. Ancheta penală, singura care putea identifica vinovații

"Toate analizele erau la zi, copilul nu avea infecție sau inflamație. În acea zi, soția și bebe erau la pediatrie în Cluj. Ni s-a spus că trebuia operat de urgență, dar nu-s locuri în spital. După internare a fost diagnosticat cu stafilococ auriu în Cluj. A murit din cauza septicemiei și a apărut o insuficiență de organe de la septicemie", a spus tatăl copilului pentru Antena 3 CNN.

"La fiecare consult m-au trimis afară, credeam că e ca să nu îmi fie mie rău. Și când a decedat am fost trimisă afară, mi-am dat seama că ceva nu e în regulă", a declarat mama bebelușului mort.

Ce spun medicii

Spitalul de Pediatrie din Cluj a deschis o anchetă internă în acest caz. În tot acest timp, conducerea Institutului Inimii susține că operația bebelușului nu a fost amânată din lipsă de locuri, ci pentru că nu putea fi operat înainte de a se vindeca de pneumonia care i-ar fi fost, de fapt, fatală.

VEZI ȘI: Spitalul Județean Suceava găsit responsabil pentru moartea a 3 bebeluși din cauza infecțiilor nosocomiale. Va trebui să plătească despăgubiri de 650.000 de euro

"Copilul era deja într-o stare destul de severă, gravă din punct de vedere cardiac și ca stare generală. Am spus că îl luăm pentru operație, dar între timp a făcut febră, a făcut pneumonie, copilul avea o stare septică și avea o infecție în organism, deci nu putea fi operată inima. A rămas la pediatrie 1 ca să fie tratată infecția pulmonară, dar starea s-a agravat și pe fondul situației cardiace a dus la decesul copilului. Nu s-a pus niciodată problema că nu îl luăm că nu sunt locuri", a declarat Adrian Molnar, directorul medical al Institutului Inimii din Cluj.

VEZI ȘI: Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, reacție oficială în cazul femeii însărcinate al cărei copil a murit înainte de naștere

"Se efectuează în acest moment investigații privind situația medicală care s-a finalizat cu decesul copilului. Aparținătorii au reclamat ceva după deces, motiv pentru care s-a declanșat această investigație", a precizat Daniela Dreghiciu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel