Data actualizării:
Data publicării:

Plan roșu de intervenție activat după ce un autocar cu ucraineni s-a răsturnat la Hârșova, Constanța / Update

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Un autocar cu zeci de pasageri ucraineni s-a răsturnat luni seară în afara părţii carosabile, în localitatea Hârşova, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.

Update 

IPJ Constanţa: Cinci persoane transportate la spital; cauza accidentului - explozia unui cauciuc

Accidentul rutier petrecut luni seară la Hârşova, când un autocar cu pasageri s-a răsturnat pe marginea şoselei, ar fi fost cauzat de explozia unuia dintre cauciucurile mijlocului de transport, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Potrivit IPJ, în jurul orei 21,00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DN 2A, în apropierea oraşului Hârşova, s-a produs un accident rutier.

Din primele informaţii a reieşit că accidentul ar fi fost cauzat de explozia cauciucului unui autocar care transporta aproximativ 80 de persoane. 'Şoferul ar fi pierdut controlul direcţiei, iar autocarul s-ar fi răsturnat', se arată într-un comunicat transmis de IPJ Constanţa.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative. Din informaţiile existente până în prezent, cinci persoane ar fi fost rănite şi transportate la spital. Cercetarea la faţa locului este în curs de desfăşurare.

Știrea inițială

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Dobrogea', având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea resurselor alocate la accident. La faţa locului sunt mobilizate zeci de echipaje de pompieri şi ambulanţe.

'Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la locul indicat intervin 3 autospeciale de stingere, 4 ambulanţe SMURD, 2 autospeciale de descarcerare şi 2 autospeciale pentru transport victime multiple din cadrul ISU Constanţa. Totodată, în sprijinul colegilor constănţeni, intervin şi 6 ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

În sprijin se deplasează de la ISU Ialomiţa 2 SMURD B şi 1 ATPVM. De la ISU Călăraşi de deplasează două SMURD B, 1 ATPVM şi 1 SAJ', a anunţat ISU 'Dobrogea'. IGSU a precizat că, din informaţiile primite la acest moment, nu ar fi persoane încarcerate. Misiunea este în dinamică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel