Plajele paradisiace din Sardinia, afectate de 'hoţii de nisip'
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Autorităţile locale au avertizat că zonele de la malul mării ar putea deveni mai puţin populare dacă turiştii vor continua să fure nisip pe post de suvenir

Insula Sardinia, o importantă atracţie turistică din Italia, are unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa, însă autorităţile locale au avertizat că zonele de la malul mării ar putea deveni mai puţin populare dacă turiştii vor continua să fure nisip pe post de suvenir, informează joi Xinhua.

Autorităţile din Sardinia au decis să adopte măsuri mai aspre împotriva 'hoţilor de nisip' şi aplică amenzi de până la 3.000 de euro. În cel mai recent caz, un turist britanic a fost amendat cu 1.032 de euro pentru că a plecat cu nisip de pe una dintre plajele insulei. Potrivit media italiene, 'furtul de nisip' nu este o noutate şi afectează de ani buni Sardinia, turiştii făcându-şi un obicei din a lua cu ei nisip în sticle de plastic ignorând astfel panourile amplasate pe plaje prin care sunt atenţionaţi că această practică este interzisă.

Locuitorii, paznici la nisip

Autorităţile vamale de pe cele două aeroporturi din Sardinia verifică în mod regulat bagajele turiştilor pentru a găsi eventuale recipiente cu nisip. Anul trecut, aproximativ cinci tone de nisip au fost interceptate astfel. Locuitorii indignaţi de pe insulă s-au organizat în grupuri şi patrulează pe plaje. În urmă cu câţiva ani, ei au pus bazele unei pagini de Facebook intitulată 'Sardinia este jefuită şi prădată', care a atras circa 20.000 de aprecieri.

Turiştii sunt atraşi de nisipul din Sardinia în special datorită diversităţii - pe unele plaje particulele fine au culoarea albă, în timp ce pe altele nisipul are o tentă roz ca urmare a unei combinaţii de fragmente de corali, de granit şi de scoici.

Vezi și: Boli care pândesc din nisip. Infecții pe care le poți lua de la plajă


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel