Plajele litoralului românesc, administrate de la București. Corina Martin anunță ”lupte la baionetă” înainte de 1 Mai: Noi ne pregătim, autoritățile... mai puțin!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Litoralul românesc nu pare a fi pregătit pentru turiști, spre disperarea operatorilor. 

Corina Martin, președintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa şi Secretar General al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR), spune că Mamaia, Mamaia Nord și Vama Veche sunt cele trei stațiuni care primesc cel mai mare număr de turiști de 1 Mai, în jur de 50.000 - 60.000 în vremurile foarte bune. ”Au fost ani în care am prins mai multe zile disponibile și atunci numărul de turiști crește. Așa se va întâmpla și acum” spune Corina Martin, în emisiunea ”Totul despre bani”. 

Cât despre stadiul pregătirilor, Corina Martin afirmă: ”Depinde din ce punct de vedere privim. Operatorii sunt pregătiți, este treaba fiecăruia să-și administreze și să aibă un management serios în afacerea sa pentru a avea venituri. Este normal să ne dorim turiști după anii grei pe care i-am traversat și este normal să ne dorim un start bun de sezon. Acest weekend de 1 Mai este un prim indiciu despre cum vor merge vânzările în continuare în acest sezon”. În acest context, secretarul general al FPIOR a amintit ce s-a întâmplat în 2022, când a fost aleasă masiv destinația externă în detrimentul litoralului românesc: ”Un an în care au avut de suferit toate destinațiile din România”. 

”Eu cred că ne întoarcem la un an normal, așa ne dorim cu toții. Noi, operatorii, ne pregătim, autoritățile mai puțin! Avem probleme foarte mari în continuare legate de plaje. În ultimele luni, am traversat o luptă la baionetă cu Administrația Apele Române, cei care administrează plajele litoralului românesc. Plajele nu sunt în administrarea primăriilor de pe litoral, așa cum se întâmpla până în 2006, când ministrul Mediului a venit și a luat plajele la București și acolo au rămas. Așa se face că deciziile se iau la Ministerul Mediului, fără legătură cu cel al Turismului” spune Corina Martin care afirmă că din 2006 suntem în același punct mort. 

Vezi mai mult în video legat de ce se întâmplă cu plajele de pe litoralul românesc: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel