Plafonarea RCA. Mircea Coşea: ASF azi zice una, mâine face alta. Se uită pe Facebook şi dau imediat înapoi
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
După ce întreaga industrie s-a opus, ASF a retras proiectul de plafonare a tarifelor RCA pentru modificări şi analize. 

Plafonarea tarifelor RCA este o propunere bună sau doar o încercare de a ascunde gunoiul sub preș? La această întrebare a răspuns Mircea Coșea, profesor de macroeconomie, invitat al emisiunii ”Totul despre bani”.

”Nu, nu este o măsură bună. Plafonarea nu e bună niciodată chiar dacă e pe perioade scurte.

Plafonarea creează anumite inegalități: unii pierd, alții câștigă. Pe de altă parte, în condițiile actuale de inflație, plafonarea nu poate fi acceptată de cei care sunt în ramura service-urilor, adică reparatorii.

E o măsură care arată încă odată cât de nesigură este activitatea de management la ASF. Azi zic una, mâine fac alta... Se uită pe Facebook și dacă văd că e o reacție negativă imediat dau înapoi...

Eu rămân la părerea că trebuie o reformă foarte serioasă și trebuie discutat cu multă seriozitate propunerea de a crea o instituție de stat la asigurări prin intermediul CEC. Eu sunt pentru o piață liberă și nu prea cred că intervenția statului din momentul de față este bună, iar pe de altă parte nici nu cred că CEC-ul are acum competența necesară de a avea o calitate superioară în acest sistem. Că ar exista mai mult control, poate.. dar și controlul acesta este relativ. Noi nu avem în România organe de control care să facă un control de fond. ASF-ul ține de Parlament și de câte ori a fost chemat la Parlament, președintele ASF-ul a refuzat să vină. Doar în ultimă instanță a venit. Nu știu dacă ar exista posibilitatea ca altcineva precum Consiliul Concurenței sau Protecția Consumatorului să intervină”, a declarat Mircea Coșea.

Citește și: Mircea Coşea susţine propunerea lui Titi Aur cu RCA: Nu sunt împotriva vârstei, dar sunt nişte limite pe care trebuie să le acceptăm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel