Plafonarea prețului la energie. Cîțu: Dacă Europa o face, trebuie să intervenim
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 16 sep, 22:10
WhatsApp
Florin Cîțu / Foto: gov.ro
Florin Cîțu a spus că nu își dorește plafonarea prețurilor la energie și la gaze, dar, dacă statele din restul Europei o vor face, „trebuie să fim și noi atenți și să intevenim”.

Premierul Florin Cîțu a spus, joi seară, la TVR 1, că nu își dorește plafonarea prețurilor la energie și la gaze, dar, dacă statele din restul Europei o vor face, „trebuie să fim și noi atenți și să intevenim”.

„Dacă în Uniunea Europeană vom vedea că sunt 10-15 țări care vor plafona prețurile, sunt deja vreo șase, o să fie complicat, pentru că, dacă sunt plafonate în restul Europei prețurile, orice creștere va fi aruncată în țările unde nu sunt plafonate. Trebuie să ne uităm exact cum ne protejăm noi consumatorii. Dacă se ajunge să se plafoneze prețurile, nu doar în România, în UE, țările care au producție de gaze și de energie, cum este România, vor fi afectate. (...) Nu este ceva ce noi vrem să implementăm, dar trebuie să ne uităm. Dacă restul Europei face acest lucru, trebuie să fim și noi atenți să intervenim”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta a adăugat că plafonarea prețurilor este o măsură pe care nu ar vrea să o ia și că această intervenție ar distorsiona mult piața.

De asemenea, premierul Florin Cîțu a amintit măsurile pe care Guvernul le ia pentru protecția consumatorilor. Este vorba de Legea consumatorului vulnerabil, care se va aplica de la 1 noiembrie.

G Ad:

Pentru cei care nu se încadrează în categoriile cuprinse de noua lege, premierul spune că Guvernul va compensa o parte a facturii. „Pentru casnici, deja ministrul Energiei a prezentat o variantă la care am ajuns, de a compensa o parte din factură și la prețul la energie și la gaze. Ca procente este bătută în cuie, ca schema încă ne uităm cum să facem astfel încât consumatorul să nu facă nimic, să nu ducă adeverințe. Va plăti concret mai puțini bani”, a precizat Florin Cîțu.

Acesta a spus că o măsură similară va fi luată și pentru consumatorii non-casnici.

VEZI ȘI: Planul lui Cîțu pentru Orban după 25 septembrie

VEZI ȘI: Alina Gorghiu, după episodul ”Orban cu țigară și fără mască în spațiu închis”: Îmi pare rău

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro