Plafoanele pentru mediul de afaceri, ridicate de Guvern. Câciu: Este un semnal
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Câciu
Câciu
Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a vorbit despre sprijinirea mediului de afaceri în 2022 prin prelungirea și ridicarea plafoanelor în cadrul programului IMM Invest și a subprogramului AGRO IMM Invest.

"Astăzi, Guvernul a aprobat prelungirea programului IMM Invest și a subprogramului AGRO IMM Invest. Beneficiază de un plafon de 10 miliarde de lei în anul 2022. Este un semnal că Guvernul intenționează să finanțeze în continuare economia, prin orice fel de instrumente, mai ales cele financiare. Pe de altă parte, s-a plecat de la rezultate, programele au funcționat foarte bine", a spus ministrul Adrian Câciu.

Plafoane ridicate

"Ca noutate, referitor la plafoanele pentru AGRO IMM Invest, beneficiem de cadrul temporar pus la dispoziție de Comisia Europeană. Plafoanele au fost ridicate. Pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii se ridică la 345.000 de euro", a menționat Câciu.

"Pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, plafonul a fost ridicat la 290.000 de euro, iar pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectorul alimentar, la 2.300.000 de euro. Ca administratori ai fondului a fost introdus și Fondul de Garantare a Creditului Rural, pe lângă Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM. Se pot încheia contracte și acorduri noi de finanțare până la 30 iunie 2022", a mai spus ministrul Finanțelor, marți seară, la Guvern. 

Salariu minim, nu mai mult de doi ani. Proiectul, aprobat în şedinţa de Guvern

Adrian Câciu, ministerul Finanţelor Publice, a mai anunţat că românii nu vor mai primi salariu minim pe economie decât pentru o perioadă de maximum doi ani, ulterior acesta trebuind să fie mărit. 

În şedinţa de Guvern a fost aprobat proiectul de ordonanţă care prevedea restricţia de a acorda salariul minim pentru o perioadă de mai mult de 24 luni, indiferent de domeniul de activitate.

"Acea perioadă se calculează de la 1 ianuarie 2022. Ea devine exigibilă la 1 ianuarie 2024", a declarat Adrian Câciu. 

Acesta a spus că prima majorare va fi abia peste 2 ani şi pentru cei care au stat în ultimii doi ani pe salariul minim. Vezi continuarea știrii, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel