Plăcintă rustică cu dovlecei: doar puneți torul în tigaie și aperitivul e gata. Rapid, ușor și gustos!
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Plăcintă rustică cu dovlecei - doar puneți torul în tigaie și aperitivul e gata. Rapid, ușor și gustos! Sursa - pixabay.com
Plăcintă rustică cu dovlecei - doar puneți torul în tigaie și aperitivul e gata. Rapid, ușor și gustos! Sursa - pixabay.com
Ți-au mai rămas câțiva dovlecei? Dacă aveți ricotta în frigider puteți crea o plăcintă rustică, care poate fi savurată cu orice ocazie.

Crocantă la exterior și fragedă la interior, plăcinta de dovlecei poate fi mâncată în timpul prânzului sau la cină. Este delicioasă și irezistibilă.

Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

250 de grame de brânză de vaci,

1 lingură de brânză rasă,

2 dovlecei,

1 gălbenuș,

sare și piper după gust,

1 ou,

1 rulou de aluat foietaj.

 

Modul de preparare

 

Spălați bine dovleceii și dați-i prin răzătoarea cu găuri mari. Transferați rezultatul într-o tavă de copt și apoi adăugați sare și amestecați ușor. Lăsați deoparte 15 minute pentru ca dovleceii să elimine sucul.

Supă de ciuperci cu sos de roșii: consistentă, simplă și fără carne

Într-un bol, puneți ricotta, adăugați piperul negru și amestecați cu o furculiță. Apoi integrați oul și brânza rasă.

Odată finalizată această operațiune, întindeți aluatul foietaj pe o suprafață de lucru și împărțiți-l în jumătate. Pe o jumătate de aluat presărați pesmetul și puneți deasupra, după ce i-ați stors bine, o parte din dovleceii rași.

Congelați corect vinetele și ardeii: legumele nu-și vor pierde gustul și aroma

Acoperiți totul cu amestecul de ricotta și apoi adăugați dovlecelul rămas La sfârșit se presară niște pesmet și închideți totul cu cealaltă parte de aluat. Sigilați foile împreună cu ajutorul degetelor.

Ungeți plăcinta cu gălbenușul de ou. Acum rămâne doar să transferăm plăcinta într-o tavă de copt tapetată cu pergament și să o dați la cuptor.

Coaceți plăcinta 30 - 35 de minute la 185 de grade. Când este gata, scoateți plăcinta din cuptor și serviți-o pe masă. Plăcinta rustică va fi parfumată și va avea o culoare aurie. Poftă bună!

BONUS. Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase

 

Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă sunt perfecte pentru a fi servite ca aperitiv.  Aceste chiftele aurii super delicioase și simplu de preparat.

Dacă vrei sa mănânci ceva gustos și ai puțin timp la dispoziție, această rețeta îți va fi de folos. Veți vedea că o veți găti des.

Pentru aluat ai nevoie de:

550 de grame de cartofi,

pătrunjel după cum este necesar,

sare și sare,

250 grame de brânză rasă,

1 lingură de faină.

Ingredientele pentru prepararea umpluturii sunt:

120 grame brânză,

120 grame de șuncă fiartă.

Pentru pane:

făină după gust,

3 ouă mari,

pesmet după gust.

Pentru prăjit - ulei.

 

Pregătirea chiftelelor

În primul rând curăți cartofii  de coajă, tăiați-i bucîțele și puneți-i într-o oală cu apă, la fiert. Sărați-i și lăsați-i să se înmoaie. Când cartofii sunt gata, se scort din apă și se pasează bine într-un bol. Adăugați brânza rasă și o lingură de făină.

Plăcintă cu mere, preparată într-o tigaie. Este gata rapid și are doar 160 de calorii

Puneți apoi și pătrunjelul tocat mărunt și amestecați cu o lingruă până se omogenizează totul. Condimentați cu piper și sare.

Acum pregătiți ingredientele pentru umplutură. Tăiați feliile de șuncă fiartă în fâșii și brânza în cuburi. Odată finalizată această operațiune, începeți să asamblați chiftelele.

Luam o porție generoasă de piure și aplațizați-o cu mâinie. Adăugați în centru șunca și brânza. Apoi modelați-o până obțineți o sferă perfectă. Continuați așa până epuizați toate ingredientele.

Cele mai ieftine cornulețe cu gem: fără lapte, fără ouă și fără unt

În acest moment, într-un vas bateți ouale cu furculița. În alt vas puneți făina, iar în altul -  pesmetul.

Treceți chiftelele mai întâi prin făină, apoi - prin ouă, iar la final - prin farfuria cu pesmet. Transferați rezultatul într-o tigaie cu ulei încins. Lasă chiftelele să se prăjească până se rumenesc. Când sunt gata, serviți chiftelele cu pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel