Plăcinta dobrogeană, recunoscută la nivel european. Dan Motreanu: Bulgaria va avea dreptul de a folosi denumirea doar la nivel local, în regiunea de la sudul judeţului Constanţa
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 06 Martie 2023, 21:07
WhatsApp
Dan Motreanu a anunțat reușita României în ceea ce privește recunoașterea la nivel european a Plăcintei dobrogene.

"Plăcinta Dobrogeană urmează să fie recunoscută la nivelul UE ca produs românesc cu indicație geografică protejată (IGP). Acordul a fost realizat în urma negocierilor dintre România și Bulgaria, în dialog cu Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DG Agri) din cadrul Comisiei Europene (CE).

Bulgaria va avea dreptul de a folosi denumirea doar la nivel local, în regiunea de la sudul judeţului Constanţa, fără recunoaştere IGP. Acordul a fost realizat după doi ani de opoziție din partea Bulgariei, care a invocat istoria comună a regiunii Dobrogea.

Zece produse alimentare româneşti sunt înregistrate în sistemele de calitate europene. Dintre acestea, nouă produse alimentare românești sunt înscrise în Registrul european al produselor alimentare cu indicație geografică protejată (IGP):

- Telemeaua de Sibiu
- Cârnații de Pleșcoi
- Scrumbia de Dunăre afumată
- Novacul afumat din Țara Bârsei
- Salamul de Sibiu
- Magiunul de prune de Topoloveni
- Cașcavalul de Săveni
- Salata cu icre de ştiucă de Tulcea
- Salata tradiţională cu icre de crap

Un produs deține denumire de origine protejată (DOP) - Telemeaua de Ibănești", a scris europarlamentarul PNL Dan Motreanu pe Facebook.

 

 

2. -imagine fara descriere- (placinta-dobrogeana--recunoscuta-la-nivel-european--dan-motreanu-bulgaria-va-avea-dreptul-de-a-folosi-denumirea-doar-la-nivel-local--in-regiunea-de-la-sudul-judetului-constanta-2_44742300.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?