Plăcintă din dovlecei: crocantă la exterior și cremoasă la interior. Și cei care sunt la dietă o pot mânca
Preparatele de patiserie sărate sunt populare atât printre tineri, cât și pentru bătrâni. Cu cât cu cât sunt mai simple, cu atât sunt mai bune pentru stomac.
Vă oferim azi rețeta tortului din dovlecei, făcut cu ingrediente simple, dar gustoase. Feliile de dovlecel sunt atât de subțiri, încât sunt aproape invizibile.
Tort din dovlecei. Ingrediente:
50 de grame de făină,
8 gr de praf de copt,
2 dovlecei,
50 ml lapte,
2 ouă,
40 gr brânză afumată,
60 grame de parmezan,
piper, sare - după gust,
2 linguri de ulei de măsline,
4 felii de șuncă fiartă,
6 felii subțiri de brânză afumată,
1 rulou de foietaj dreptunghiular.
Desert delicios cu zmeură și smântână: aveți, neapărat, nevoie de un frigider
Preparare. Rețeta pas cu pas
Într-un bol se pune laptele, parmezanul, brânza afumată, uleiul și ouăle. Apoi adăugați piper și sare și amestecați cu o furculiță.
Când amestecul este omogen și fără cocoloașe, adăugați praful de copt, făină și continuați să amestecați.
Lăsăm deoparte preparatul și ne ocupăm de dovlecei: în spălam și în tăiem în felii subțiri. Adăugați dovlecelul în aluatul făcut anterior și amestecați ușor cu o spatulă.
Chipsuri de cartofi, rețeta pe care o poți pregăti ușor acasă din 3 ingrediente
Luați o tavă dreptunghiulară de 24 x 19 centimetri și să puneți hârtie de copt, apoi aluatul de foietaj, care trebuie înțepat cu o furculiță.
Transferați jumătate din amestec deasupra aluatului. Adăugați feliile de șuncă și brânza afumată. Acoperiți cu cealaltă jumătate de aluat.
Se nivelează totul cu o lingură, se stropește cu parmezan. Tava se dă într-un cuptor preîncălzit și ventilat.
Chifteluțe savuroase fără carne și fără ouă: o rețetă din ingredientele disponibile în frigider
Coacem aproximativ 30 - 35 de minute, la o temperatura de 180 de grade, până se rumenește suprafața. Când este gata, scoatem din cuptor plăcinta de dovlecei și, înainte de servire, lăsați să se răcească la temperatura camerei. Poftă bună!
BONUS. Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă
Puteți pregăti o zacuscă picantă pentru iarnă, care este bestial de bună. Prunele îi vor adăuga un gust picant: zacusca va avea un gust dulce-acrișor.
Pentru o zacuscă reușită trebuie, în primul rând, să alegeți legume proaspete, coapte, de bună calitate.
Omletă fără ouă, moale și gustoasă: se face super rapid și are doar 180 de calorii
Ingrediente pentru 5 borcane de 0,5 litri:
prune - 2 kg,
zahăr - 1 lingură,
sare - 2 linguri,
pasta de tomate - 250 grame,
usturoi - 100 grame,
ardei iute - 2-3 bucăți.
Metoda de preparare
Spălați prunele și îndepărtați sâmburii. Tocați-le, adăugați zahăr și sare și gătiți-le, într-o oală, timp de 40 de minute. Adăugați usturoiul pisat, asta de roșii, ardeiul iute tocat.
Rețetă de clătite „Trei pahare”: chiar și cea mai neexperimentată gospodină le va face delicioase
Continuați să gătiți încă 20 de minute, amestecând continuu. Puneți zacusca în borcane. Acoperiți borcanele cu capace curate.
Puneți o cârpă curată pe fundul unei oale mari și așezați atent borcanele. Turnați peste ele apă și fierbeți-le 10 minute. Sigilați bine borcanele, scoteți-le din apă, înfășurați-le cu o pătură și lăsați-le așa o zi. Ulterior, le puteți depozita în cămară.
Înghețată de casa dintr-un singur ingredient: fără zahăr adăugat, lactoză și gluten
O astfel de zacusca poate fi servită cu friptură sau paste. Important este că în rețetă nu veți folosi ulei vegetal sau oțet. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News