Data actualizării:
Data publicării:

Plăcintă de post cu mere. Cea mai simplă rețetă. Oricine o poate prepara

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

În Postul Paștelui, plăcinta de mere este un adevărat răsfăț. Dacă aveați impresia că rețeta de post este mai puțin gustoasă, v-ați înșelat. Iată cum se prepară. 

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă

1 kg mere

4-5 linguri zahăr

50 g unt (se va înlocui cu ulei, în cazul variantei de post)

1 lingura scorțișoară

4-5 linguri nucă măcinată

ulei pentru uns foile (cca 100 ml)

Sirop

1 pahar apă
1/2 pahar zahăr
1 linguriță miere

Cum se prepară

Curățăm merele de coajă și le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Apoi le punem la călit alături de zahăr, ulei, scorțișoară și nucă. Lăsăm merele să se răcească și împărțim în două compoziția. Foile de plăcintă se împart în 3 și se taie pe mărimea tăvii de copt. În tava unsă cu ulei punem prima parte din foi.

Fiecare dintre ele trebuie unsă bine cu ulei. Adăugăm un strat de mere pe întreaga suprafață a foii. Apoi se acoperă cu un alt strat de foi unse cu ulei, peste care adăugăm restul de umplutură.

Deasupra așezăm ultima parte de foi unse cu ulei. Poți pregăti un sirop din apă, zahăr și miere pe care îl poți turna fierbinte peste plăcinta coaptă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel